Кінець кар'єри чекіста Путіна: Чехи назвали ім’я російського дипломата, який привіз отруту для замаху на мера Праги

Черговий раз засвітилась "контора" ГРУ «Россотруднічества», котра прикривала спецоперації Москви і стала широко відома після черги останніх провалів у Європі

Андрій Кончаков, за його словами, дуже любив Прагу. Тому мабуть і намагався вбити її мера

Чеські засоби масової інформації заявили, що в Прагу отруту рицин для замаху на політиків провіз російський дипломат Андрій Кончаков, повідомляють Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

За даними журналістів, «багато слідів призвело» їх до Андрія Кончакова, виконуючого обов’язки голови відділення «Россотруднічества» в столиці Чехії. Це російське державне агентство, підпорядковане Міністерству закордонних справ РФ.

Також про Кончакова як про того самому агента написав 10 травня новинний сайт Seznam Zprávy. Стверджується, що Кончаков сам сказав чеському журналісту про підозру, що він міг привезти рицин: «Це, напевно, якась помилка, я віз у валізі дезінфекцію і цукерки». За словами автора статті, тим самим росіянин побічно підтвердив один з моментів з попередніх повідомлень про прибуття в Прагу цієї людини з дипломатичним паспортом – що він міг везти рицин саме у валізі.

Видання пише, що Служба безпеки та інформації Чехії вважає Кончакова працівником однієї з російських спецслужб, і його ім’я підтвердили автору статті кілька окремих джерел у чеських спецслужбах. При цьому спочатку на сайті він був названий лише як «Андрій К.», але після виходу в ефір телевізійного сюжету там теж вказали його повне ім’я.

У Россотруднічестві відреагували на публікації чеських ЗМІ, назвавши їх “бездоказовою провокацією”.

“Це, звичайно, в чистому вигляді провокація. Є сили, які хочуть посилити цю негативну реакцію, – заявила керівник Россотруднічества Елеонора Мітрофанова. – Наш представник у Чехії – молодий чоловік, що володіє чеською мовою, добре ставиться до цієї країни і любить її. Вважаю, що це бездоказова, безпідставна провокація з боку чеської влади в логіці тих дій, які вони роблять останнім часом”.

Нагадаємо, в кінці квітня чеське видання Respekt писало, що в Прагу приїхав російський спецагент, який привіз у портфелі отруту рицин. Після цього чеські спецслужби взяли під посилену охорону главу адміністрації Праги-6 Ондржея Коларжа і мера Праги Зденека Гржиба.

У Кремлі розслідування ЗМІ про підготовку співробітником російських спецслужб замаху на чеських політиків назвали «качкою».

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...

По одному місту за раз? Росія змінила тактику ракетних обстрілів України, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:22

Російські окупанти змінили тактику масованих атак на Україну - ворог спочатку накопичує крилаті ракети, а потім завдає максимального удару по одному місту, передають Патріоти України. Авіаційний експерт, заступник генерального директора компанії із вир...