Кінець кар'єри "птенца гнезда" Коломойського? На Геруса подали заяву в СБУ

На думку Олексія Гончаренка, зростаючий імпорт російської електроенергії загрожує енергетичній незалежності країни.

Андрій Герус. Фото: соцмережі.

Депутат Олексій Гончаренко подав заяву в СБУ на главу енергетичного комітету ВР Андрій Герус за підривну діяльність проти України через відновлення імпорту електроенергії з РФ. Про це повідомив депутат на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"У вересні глава комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус пролобіював поправку в закон про ядерну енергетику. І тепер можна закуповувати імпортну електроенергію за двосторонніми договорами. За фактом із 1 жовтня ми маємо відновлення імпорту електроенергії з Росії. За першу половину жовтня імпорт електроенергії з Росії виріс майже в два рази – з 2400000 кВт-годину до 4500000 кВтг на добу", – написав Гончаренко.

На думку депутата, зростаючий імпорт російської електроенергії загрожує енергетичній незалежності країни. І він вважає, що дії Андрія Геруса, який пролобіював поправку про відновлення імпорту, є зрадою національних інтересів України, яке має розслідувати СБУ.

"З цього приводу подав заяву і сподіваюся, що СБУ ретельно проведе розслідування і Герус і Ко будуть покарані за те, що створюють ситуацію при якій, ми можемо втратити енергетичну незалежність", – написав Гончаренко.

Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії", в який глава енергетичного комітету парламенту Андрій Герус пролобіював правку – дозволити закуповувати українським споживачами імпортну електроенергію за двосторонніми договорами. За словами Геруса, імпорт повинен був здійснюватися з Білорусі. Але з 1 жовтня почалася поставка електроенергії з Росії в режимі імпорту.

За першу половину жовтня імпорт електроенергії з Росії виріс майже в два рази – з 2,4 млн кВт-год до 4,5 млн кВт-год на добу. На початку листопада він збільшився порівняно з середньодобовим показником за жовтень в 3 рази – до 12 млн кВт-год/добу.

Керівник НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук 7 листопада визнав, що через імпорт електроенергії з РФ, який став можливий завдяки "поправці Геруса", довелося обмежувати виробництво електроенергії на українських станціях.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...