Кінець наближається: Росія з початку вторгнення в Україну втратила близько 20% своєї "бойової могутності"

Російські окупанти втратили від 15 до 20% бойової сили з моменту повномасштабного вторгнення в Україну. Деякі ворожі підрозділи втратили здатність проводити наступальні дії, передають Патріоти України.

Про це повідомляє The Guardian, посилаючись на високопоставленого представника міністерства оборони США. Він зазначив, що деякі підрозділи російської армії, які нещодавно відступили з-під Києва, вичерпали свої ресурси. Тому їхня бойова корисність тепер перебуває під великим питанням.

"Ми бачили ознаки того, що деякі підрозділи буквально знищені у всіх сенсах", – сказав чиновник із Пентагону. За його словами, було також зафіксовано ознаки того, що РФ почала проводити мобілізацію деяких резервістів. Ймовірно, агресор розраховує зібрати та кинути в Україну ще близько 60 000 солдатів.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...