Кінець недоімперії Зла та перезавантаження Росії: Дипломат назвав ключові причини та реальні строки

За 15-20 років Росія сильно втратить традиційні джерела для валютних надходжень, разом з тим технологічні загрози і відсталість наростатимуть без зміни теперішнього режиму

Колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що для Росії перехід на «зелену економіку» означатиме справжню перезавантаження її основи, адже сьогодні майже 40% надходжень до російського бюджету забезпечують продаж нафти і газу.

І якщо через 10−15 років в них не буде необхідності, Росія фундаментально зміниться, повідомляють Патріоти України з посиланням на інтерв'ю дипломата «ФАКТАМ».

Адже незабаром навіть військовий потенціал Росії матиме набагато менше значення, оскільки збільшаться гібридні загрози.

«У майбутньому основну загрозу представлятиме не той, у кого є ядерна зброя, а той, хто контролює штучний інтелект і ще багато різних речей», — зазначає дипломат.

За його словами, незабаром в світі переосмислять і загрози, і того, хто їх представляє і як буде реалізовувати, і те, що в зв'язку з цим необхідно робити. Так що без планування на перспективу, без розуміння, куди прагнемо, чим готові для цього пожертвувати і, відповідно, чим не готові, і без загальної дискусії на цю тему країна не зможе рухатися вперед і стане не гравцем, а реально об'єктом ігор інших.

«Якщо ми не почнемо швидко змінюватися, нас дійсно будуть сприймати як елемент в своїх дискусіях, а не як країну, здатну зробити внесок в майбутній розвиток планети. Ця загроза зараз дуже відчутна», — попередив дипломат.

Оце так: У США визнали, що новітні ракети, які отримала Україна, не виправдали себе

субота, 27 квітень 2024, 10:52

У Сполучених Штатах Америки визнали, що новітні ракети, які вони передали Україні, не виправдали себе в умовах нашої війни. Ймовірно, йдеться про малогабаритні високоточні боєприпаси GLSDB, передають Патріоти України. . Про це під час безпекового фору...

Так і не запрацював? Чи буде продовжено американський ленд-ліз для України: У МЗС дали відповідь

субота, 27 квітень 2024, 10:30

Майже два роки тому президент США Джо Байден підписав акт про ленд-ліз для України, який передбачав передачу американської зброї через механізми оренди або позики, передають Патріоти України. Однак його так і не було застосовано, термін дії документа ...