"Кінець війни буде важчим, ніж початок": Арестович попередив, що Україну чекають втрати

Завершення війни чи перемога нашої держави може бути складнішою, ніж початок. Україна може зазнати важких втрат, і звільнення наших територій може тривати довго, передають Патріоти України.

Військо, яке наступає, завжди зазнає більших втрат ніж те, яке обороняється. Про це заявив радник Офісу президента України Олексій Арестович в інтерв’ю Марку Фейгіну.

"Я як Олексій Арестович кажу, як є. Ми, звісно, повернемо всі наші території, але суспільство повинне підготуватися до того, що це буде довго і дуже важко, і кров’ю. Тому що ті, хто наступає, завжди зазнають більших втрат ніж ті, хто обороняється. За виключенням рідкісних випадків – коли вдалося там піймати противника, розламати і взяти в полон, а він навіть не встиг смикнутися", – зазначив Арестович.

Українські військові зараз повільно рухаються до тимчасово окупованого Херсона і відвойовують наші землі. Але для того, щоб звільнити усі окуповані загарбниками території, знадобиться багато зусиль, наголосив радник голови ОП.

Проте найскладнішими є перші два-три ривки, зазначив він. І якщо українським воїнам вдасться зробити ці ривки, то російська система оборони значною мірою буде зруйнована, і подальші успіхи України уже будуть даватися легше.

"У якомусь сенсі завершення війни чи перемога у війні може виявитися складнішою, аніж початок війни. По ресурсах, по крові, по важкості, по психологічних зусиллях, вольових і так далі", – каже Арестович. Він наголосив, що з цієї причини українцям потрібно зібрати всю волю в кулак, психологічно налаштуватися і тримати вольовий фронт.

ЗСУ успішно полюють на російські "Буки": Стало відомо, скільки противник втратив за місяць

неділя, 5 травень 2024, 10:56

Українські захисники розпочали своєрідне полювання на російські зенітні комплекси "Бук". Лише за останній місяць бійцям Сил оборони вдалося знищити щонайменше шість комплексів цього типу, тож окупанти втрачають на фронті більше систем ППО, ніж можуть в...

Новий злочин ворога, ще й на Великдень: Окупанти вгатили по Одещині "Іскандером" - є пошкодження та потерпілі

неділя, 5 травень 2024, 10:54

Окупаційні війська Росії протягом минулої доби здійснили ракетний удар по Одещині крилатими ракетами, імовірно "Іскандер-К". Про це повідомили Сили оборони півдня, передають Патріоти України. Відомо, що внаслідок удару поранено чотири особи, пошкодже...