Кіпр готовий відправити Україні радянські танки Т-80У, але не все так просто, - джерела

Кіпр згоден відправити в Україну свої танки Т-80У радянського виробництва, але тільки в обмін на німецькі Leopard. На озброєнні держави є 82 одиниці згаданої техніки. Такою інформацією поділився портал Army Recognition з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України.

Як повідомили журналісти, навесні уряд США просив Кіпр відправити в Україну радянську техніку зі свого запасу. Мова про зенітно-ракетні комплекси C-300 і ТОР-М1, БМП-3, винищувачі Мі-35, гвинтокрили і танки Т-80У. Щодо останніх Кіпр повідомив німецькому уряду, що згоден на поставки, але натомість хоче отримати Leopard 2. Офіційний Берлін поки не дав свою відповідь.

Кіпр хоче, щоб німецькі танки надійшли з дружньої Греції, яка має на озброєнні 170 одиниць Leopard 2А і 183 — Leopard 2A4GR. Всі вони були випущені в 1980-х роках і зараз знаходяться на модернізації. Афіни, в свою чергу, бажають роздобути більш нові моделі Leopard замість поставок Кіпру, щоб зберегти обсяги свого арсеналу на тлі загострення відносин з Туреччиною.

На озброєнні Нікосії є 82 танка Т-80У. Це покращена варіація Т-80 з модернізованою вежею, динамічним захистом "Контакт-5" і протитанковим комплексом 9М119 "Свир" на борту.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...