"Класичний бізнесовий рєшала за психотипом": Експерти пояснили, чому Єрмак протримався на посаді довше за Богдана

Андрій Єрмак належить до вузького кола людей, яких не здають, навіть якщо це коштує рейтингу.

11 лютого 2020-го року президент Володимир Зеленський призначив Андрія Єрмака керівником Офіса. Попередньо звільнив з цієї посади Андрія Богдана, який раніше був адвокатом олігарха Ігоря Коломойського, нагадують Патріоти України.

Єрмак у минулому був помічником нардепа-"регіонала" Ельбруса Тадеєва, який голосував за "диктаторські закони" 16 січня, ратифікацію Харківських угод, що продовжували термін перебування російської військової бази у Севастополі на 25 років.

Керівник ОП розповідав ЗМІ, що познайомився із Зеленським 10 років тому. Зеленський тоді був генеральним директором телеканалу "Інтер" (власники олігарх Дмитро Фірташ і нардеп від ОПЗЖ Сергій Льовочкін, – ред.). Надавав юридичні послуги телеканалу.

Єрмак має 20 радників, Зеленський – 4. Зарплата керівника ОП за листопад була 45 тис. грн, президента – 28 тис. "Єрмак за психотипом – класичний бізнесовий рєшала", - каже Gazeta.ua колишній командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий.

"Який вважає, що здатний виступити переговірником у стосунках з Кремлем. Є одним із ідеологів – подивитися в очі Путіну і зустрітись посередині. Але не розуміє, що українсько-російський конфлікт має екзистенційну природу. Досі перебуває в ілюзії, що здатен виступити посередником, щоб 2 Володимира домовилися між собою.

Єрмак зумів вибудувати стосунки з олігархами. Відновити кумівську модель, коли президент Зеленський балансує між кількома олігархічними кланами, виступає арбітром і роздає одним ресурси, іншим компенсації. Банковій корисні здібності Єрмака як переговірника в традиціях бізнесу 1990-2000-х. Він уже протримався у кріслі довше за Богдана.

Скандал з "плівками" Лероса абсолютно не відбився на його положенні у вертикалі Зеленського. Єрмак належить до вузького кола людей, яких не здають, навіть якщо це коштує рейтингу. При тому, що теперішня влада лайкозалежна".

Джерело: Gazeta.ua

Постачав неякісні куртки для ЗСУ: Директора українського товариства спіймали під час отримання хабаря

вівторок, 21 травень 2024, 23:54

Правоохоронці викрили директора товариства, який планував постачати неякісні куртки Збройним силам України. Йому повідомили про підозру у наданні 4 тис. доларів хабаря. Про це у вівторок, 21 травня, повідомили у Офісі генерального прокурора, передають ...

Конгресмени закликали Ллойда Остіна дозволити Україні атакувати цілі на території РФ

вівторок, 21 травень 2024, 23:28

Двопартійна група конгресменів, членів Постійного комітету Палати представників США з питань розвідки, закликала міністра оборони Ллойда Остіна дозволити Україні завдавати удари американською зброєю по цілях на території Росії. Про це йдеться у звернен...