Клянеться всім догодити: Шмигаль розповів, що буде з тарифами на газ та тепло для населення

Премє'р-міністр Денис Шмигаль розповів, що буде з тарифами і цінами на комунальні послуги для населення. За словами голови уряду, передумов для їхнього підвищення наразі немає. Про це очільник другого кабміну Зеленського повідомив 24 вересня під час Години запитань до уряду у Раді, зазначають Патріоти України.

Так, за його словами, тарифи на газ для населення залишаться незмінними.

"У травні ми запустили річний продукт для людей, де ціна на продукт складає менше 8 грн. Незалежно від коливань на біржах чи хабах ця ціна не змінюється весь опалювальний сезон, до кінця квітня 2022 року", - заявив очільник Кабміну.

Що стосується цін на тепло та гарячу воду, які нині встановлює місцева влада, об'єктивних причин та підстав у місцевих керівників підвищувати тарифи немає, наголосив Шмигаль.

"Ми забезпечили всі умови, щоб підвищення цих тарифів не було і будемо на цьому наполягати. "Нафтогаз" уклав трирічний контракт по 7,42 грн за куб газу для цього опалювального сезону. Ця ціна також не буде збільшуватися і не залежить від ситуації на біржах. Ще раз підкреслю, у місцевих керівників немає об'єктивних причин та підстав підвищувати тарифи на тепло та гарячу воду. Вони не повинні зрости відносно попереднього опалювального сезону. Вже 70% теплокомуненерго уклали трирічні контракти з "Нафтогазом"", - зазначив прем'єр.

Нагадаємо, у липні 2021 року НКРЕКП ухвалила рішення про те, що встановлювати тарифи на опалення в Україні відтепер буде місцева влада, а не уряд.

Депортації тривають? Влада РФ примусово вивозить з окупованих територій недієздатних людей

понеділок, 29 квітень 2024, 6:57

За даними російського видання "Важные истории", влада РФ примусово вивозить з окупованих територій недієздатних людей, до депортації причетна дитяча омбудсмен Кремля Марія Львова-Бєлова та фонд, у якому працювали майже всі її родичі, передають Патріоти...

Натяки були: Гетьман дав прогноз, де ЗСУ можуть почати новий контрнаступ

понеділок, 29 квітень 2024, 6:30

Ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман припустив, що Збройні сили можуть готувати наступний контрнаступ на півдні України. Він, зокрема нагадав, що Велика Британія надає нам додаткову підтримку, як от авіабомби і катери. ...