Клімкін оцінив поведінку Зеленського при розмові з Трампом у Нью-Йорку

На думку колишнього міністра МЗС, президент поводився в основному вірно.

Павло Клімкін. Фото: Українська правда.

Колишній міністр зовнішніх справ України Павло Клімкін позитивно оцінив тактику президента Володимира Зеленського під час переговорів із президентом США Дональдом Трампом. Про це він сказав в коментарі "Бі-бі-сі Україна", передають Патріоти України.

"Я вважаю, що він хотів сподобатися Трампу, що абсолютно нормально під час першої телефонної розмови", - сказав він. "Я вважаю, що тактика Зеленського в основному була правильна, я вважаю і я вже не раз таке казав, що він не сказав нічого катастрофічного. Він на прохання Трампа пообіцяв процес, а не результат. Тобто в цьому сенсі це правильно", - вважає дипломат.
Клімкін сказав, що його турбують висловлювання Зеленського щодо Європи. Зокрема, під час телефонної розмови Трамп і Зеленський критично оцінили допомогу Франції та Німеччини України. На переконання Клімкіна, для України зараз важливо не втратити прихильність Ангели Меркель та Емманюеля Макрона, але також керівництва ЄС.
"Я розмовляв з багатьма (представниками ЄС - ред.) і знаю, що в них є багато негативних емоцій (у зв'язку з опублікованою стенограмою - ред.). І ці негативні емоції потрібно не просто менеджити, а повернути знову до позитиву стосовно України", - сказав ексміністр.
"Оскільки ви знаєте, що політика, вона в тому числі персональна. Тут дзвінками вже не обійдешся, потрібні зустрічі, душевні хороші розмови. Але я сподіваюся, президента Зеленський це теж розуміє і буде це робити цими і найближчими днями", - додав він.

"Не кожен отримає те, чого бажає": Генерал США пояснив, скільки Україні треба мобілізувати людей

вівторок, 16 квітень 2024, 18:28

Україні необхідно мобілізувати близько півмільйона людей, але необхідно провести для них дуже ґрунтовні навчання. Таку думку в інтерв’ю "Радіо Свобода" висловив американський генерал-майор у відставці Девід Грандж, передають Патріоти України. "Обговорю...

У Кобзона будуть гості? У Запорізькій області підірвали "депутата"-єдинороса

вівторок, 16 квітень 2024, 17:30

На тимчасово окупованій території Запорізької області підірвали "депутата"-єдинороса, передають Патріоти України. Як повідомив гауляйтер Володимир Рогов у Telegram, 16 квітня у Мелітопольському районі на Запоріжжі підірвали "депутата" Акимівської окруж...