Кліщі навколо Залісся: Україна та Фінляндія нарощуватимуть військову співпрацю

12 вересня президент Фінляндії прибув в Україну з офіційним візитом. Він провів зустріч із Володимиром Зеленським у вузькому колі.

Президент Фінляндії прибув в Україну з офіційним візитом. Фото: пресслужба президента України.

Україна та Фінляндія домовилися нарощувати військову співпрацю та розвивати діалог між оборонними відомствами. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час пресконференції за результатами зустрічі з президентом Фінляндської Республіки Саулі Нііністьо. Як повідомляє пресслужба глави української держави, Зеленський подякував Фінляндії за підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, передають Патріоти України.

«Я ознайомив пана президента Фінляндії з безпековою ситуацією на Донбасі, ми обмінялися думками щодо подальших кроків для припинення війни. Важливо, що наші партнери дотримуються непохитної позиції стосовно збереження санкційного режиму проти Російської Федерації до повного відновлення суверенітету та територіальної цілісності України», – наголосив президент.

Крім того, Зеленський висловив вдячність Фінляндії за підтримку у процесі гуманітарного розмінування на сході України та забезпечення діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Зі свого боку Саулі Нііністьо наголосив, що Фінляндія завжди підтримувала та високо цінувала принципи суверенітету та територіальної цілісності України.

Як відомо, 12 вересня президент Фінляндії прибув в Україну з офіційним візитом. Він провів зустріч із Зеленським у вузькому колі. Також були передбачені українсько-фінські переговори під головуванням президентів. У присутності президентів України та Фінляндії підписано низку двосторонніх документів.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...