"Ключові блоки - це безпека і оборона... питання стоїть про державу, питання стоїть про суверенітет": Разумков розповів, що ВР найближчим часом заслухає представників Генштабу та Міноборони

"Я думаю, що сьогодні існує ... багато аспектів, на яких має концентруватися влада в цілому, а Верховна Рада насамперед ... Якщо ми беремо за ключовими блоками, то це безпека і оборона. Ми сьогодні перебуваємо в непростій ситуації, ми бачимо, що відбувається ... З усіма фракціями ми проговорювали, і я сподіваюся, що найближчим часом це відбудеться, і ми все-таки заслухаємо представників оборонної сфери, Генерального штабу, Міністерства оборони", - сказав Разумков на пресконференції в Луцьку в середу, повідомляють Патріоти України з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Спікер парламенту підкреслив, що на сході України і біля її кордонів "ситуація справді непроста", але "вона контрольована".

За його словами, Верховна Рада готова робити все від неї залежне, щоб допомогти армії та в разі необхідності швидко ухвалювати рішення, як це було не раз.

"Коли питання стоїть про державу, питання стоїть про суверенітет, політика відкладається на другий план", - зазначив Разумков.

Він висловив сподівання, що ситуації, яка б потребувала миттєвої реакції Верховної Ради, не буде, проте готовий разом з колегами по парламенту до будь-яких варіантів.

"Ми в цьому плані добре розуміємо, що ми маємо робити ... для того, щоб захистити інтереси наших громадян", - підсумував спікер.


Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...