Ключові два напрямки: Контрнаступ ЗСУ кардинально змінює хід війни, росіяни у паніці, - Жданов

Контрнаступальні дії Збройних сил України на Харківському напрямку переросли у контрнаступ та вже виходять за межі оперативного напрямку. Про це розповів військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

"У нас два напрямки, де ми контратакуємо противника. За масштабами можна вже сказати, що контрнаступальні дії ЗСУ на Харківському напрямку переросли у контрнаступ і вже виходять за межі оперативного напрямку, тобто вони набувають більшого масштабу, ніж ми раніше припускали", – заявив він.

Експерт зазначив, що події у Харківській області кардинально змінюють перебіг бойових дій: "Вони вже запустили безповоротні процеси у політичному житті Російської Федерації. Від імперіалістичної війни це може перейти до громадянської війни. Сьогодні соціум у Росії починає звинувачувати політичне керівництво".

За словами експерта, росіяни на фронті зазнають колосальних втрат: "На Харківському напрямку підрозділи 3-ї мотострілецької дивізії армії РФ залишилися без засобів підтримки, а особовий склад був у паніці... Чому вони так швидко відступають? Тому що нам вдалося створити ситуацію паніки серед особового складу частин і підрозділів російської армії".

Як додав Жданов, Харківський напрямок показав, що російський солдат не готовий помирати за українську землю: "Нарешті вони починають розуміти, що вони тут роблять і навіщо вони сюди взагалі прийшли. Як змінює світогляд російського солдата вогневий наліт нашої артилерії та просування наших військ".

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...