Ключовий укріплений пункт, що прикривав шлях на Херсон: ЗСУ витіснили росіян зі Снігурівки (оновлено)

Місто Снігурівку окупанти перетворили на найпотужніший укріпрайон вздовж 54 км траси Р-81, до самого Херсону

Російські окупаційні війська відступили з одного з ключових пунктів своєї оборони на окупованому правобережжі Дніпра - міста Снігурівка Миколаївської області. Інформація про звільнення Снігурівки з’являлась неодноразово впродовж останньої доби, але тепер з'явилися відео та фотодокази, передають Патріоти України.

"Сьогодні, 10 листопада 2022 року, було звільнено населений пункт Снігурівка силами 131 окремого розвідувального батальйону. Слава Україні!" - каже на відео військовослужбовець.

Мешканці Снігурівки аплодують та вітають визволителів.

Після опівночі 10 листопада проєкт DeepState, що веде оперативну карту фронту в Україні, яку оновлює за підтвердженими даними, повідомив: «Аналогічно як і в Давидовому Броді місяць тому, ворог покинув Снігурівку в темну пору доби. ЗСУ просунулися в Калинівку та в південну частину Дудчан.

Крім того, ворог почав виходити з багатьох ділянок фронту, при цьому мінуючи відступи і підриваючи мости. ЗСУ звільнило і інші села, але про це оголосимо коли будуть пруфи і дозвіл від самих бійців». Після 12.00 аналітики ресурсу DeepState визнали Снігурівку визволенню та внесли відповідні зміни в свою карту

Про підрив росіянами мостів у їхньому тилу на Херсонщині стало відомо 9 листопада. Інформацію про бої за Снігурівку, яку спочатку поширювали російські колаборанти, ще вдень 9 листопада підтвердив відомий український військовий журналіст Андрій Цаплієнко.

«Зараз іде бій. Ситуація дуже складна, передають військові звідти. Але у наших, починаючи з вчорашнього вечора, є успіхи. Поки це все, що можна озвучувати», – написав Цаплієнко.

Аналогічну інформацію повідомив і голова Херсонської ОВА Віталій Кім. «Я можу сказати, що вони рухаються. Ситуація там наразі контролюється військовими. Треба чекати, коли вони дадуть офіційні дані», – сказав Кім в етері телеканалу ЕСПРЕСО.

За два кроки до... Росія, Китай, Іран та їх сателіти пов'язані не ідеологією, а відчаєм, - WP

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:00

Іран, Росія, Китай та КНДР очолюють блок диктаторських режимів, до якого входять і терористичні угрупування - їх пов'язує не ідеологія, а відчай. Про це йдеться в аналітичній статті на сайті The Washington Post, передають Патріоти України. Всі ці країн...

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...