Ключовий вузол безпеки на Азові: Командувач ВМСУ показав міністру оборони Резникову стан будівництва бази флоту у Бердянську (фотофакти)

Командувач Військово-Морськими Силами ЗСУ Олексій Неїжпапа

Представники командування Збройних сил України оглянули стан будівництва об’єктів для Військово-морських сил України у Бердянську, повідомляють Патріоти України з посиланням на інформаційне агентство Міноборони АрміяInform.

Будівництво відвідали Міністр оборони Олексій Резніков, Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний та командувач Військово-Морськими Силами ЗСУ Олексій Неїжпапа.

Зокрема, очільник оборонного відомства та Головнокомандувач ЗС України ознайомилися з ходом будівництва військово-морської бази «Схід».

Також з гідротехнічними спорудами біля причальної стінки та майбутньої казарми для військовослужбовців окремого батальйону морської піхоти.

Міністр оборони України Олексій Резніков та Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний

Під час ознайомлення з ходом робіт Олексій Резніков зазначив, що після окупації Криму та окремих районів Донеччини й Луганщини Росія намагається де-факто окупувати й Азовське море.

Крім загострення безпекових ризиків, за словами Міністра оборони, це вже створило системні загрози для судноплавства.

«Посилення наших спроможностей у цьому напрямку й розвиток Військово-Морських Сил у цілому є одним з пріоритетів. Будуть надані відповідні доручення, щоб прискорити будівництво бази ВМС у Бердянську», — зазначив новий Міністр оборони України.

База ВМС

Контрадмірал Олексій Неїжпапа повідомив, що на баланс Міноборони буде передана ділянка у 3,04 га, де буде розміщено командування бази.

Також розміщено два дивізіони кораблів, а саме: дивізіон малих броньованих артилерійських катерів і патрульних катерів типу Mark VI та дивізіон суден забезпечення.

Тут будуть дислокуватися радіотехнічний підрозділ і підрозділ боротьби із протидиверсійними засобами, сили забезпечення.

У цьому році вже виділена земельна ділянка у 1,4 га, де зводять казармовий комплекс для 200 військовослужбовців окремого батальйону морської піхоти.

Передбачено будівництво медичного пункту, спортивного комплексу та гуртожитку для сімей військовослужбовців.

Будівництво у Бердянську об'єктів Військово-морських сил України. Листопад 2021

За словами Олексія Резнікова, розвиток військово-морських спроможностей, зокрема через посилення бойових можливостей Військово-Морських Сил, є важливим завданням вищого військово-політичного керівництва.

Йдеться про посилення флоту новими кораблями й катерами, які виконуватимуть завдання із захисту національних інтересів України не тільки у ближній морській зоні, а у майбутньому й у виключній морській економічній зоні.

Будівництво у Бердянську об'єктів Військово-морських сил України. Листопад 2021

«На озброєнні ВМС України є протикорабельний комплекс «Нептун». Зі свого боку особисто зроблю все, що від мене залежить, щоб у найближчій перспективі цей комплекс заступив на бойове чергування», — заявив Міністр оборони України.

Нагадаємо, в Лондоні посол України у Великій Британії Вадим Пристайко підписав українсько-британську рамкову угоду. Угода передбачає виділення коштів на будівництво восьми ракетних катерів, придбання у Сполученого Королівства двох тральщиків і створення для України двох морських баз.


Втік із України ще 10 років тому: "Завгоспа" Януковича видворили з Литви

вівторок, 23 квітень 2024, 21:41

Литовська влада видворила з території країни колишнього голову Державного управління справами та одного із соратників колишнього президента України Віктора Януковича Андрія Кравця. Про це повідомляє литовське видання Delfi, передають Патріоти України. ...

Та невже?: Шойгу анонсував появу ППО "нового покоління" у Росії

вівторок, 23 квітень 2024, 21:29

Країна-агресор Росія вже у поточному році матиме на фронті перші зразки зенітної ракетної системи "нового покоління" С-500 у двох модифікаціях. Про це сказав міністр оборони РФ Сергій Шойгу у вівторок, 23 квітня, передають Патріоти України. "Цього року...