"Клоунада какая-то": У Кремлі на заяву Зеленського про воду для окупованого Криму відповіли образами

У Кремлі все ще сподіваються на відновлення постачання в окупований Крим дніпровської води по Північно-кримському каналі. А також представники нинішньої російської влади не хочуть сприймати всерйоз заяви українського керівництва з приводу неможливості поставок води на півострів до його деокупацію, повідомляють Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ.

Так, глава робочої групи з міжнародно-правових питань при постійному представництві при президенті РФ Олександр Молохов назвав "клоунадою" недавню заяву президента України Володимира Зеленського про те, що відновлення повноцінної роботи Північно-Кримського каналу можливо тільки після деокупації півострова. Молохов дорікнув Зеленського в тому, що той нібито "абсолютно не розуміє ситуацію, пов'язану з водопостачанням Криму" і в черговий раз повторив пропагандистський меседж про те, що Україна втрачає гроші через відмову постачати прісну воду на окупований півострів.

А тим часом активісти українських і міжнародних правозахисних організацій зазначають, що водну катастрофу в Криму спровокували не тільки погодні умови, а й політика російської та окупаційної влади. Зокрема, за період з початку окупації на півострів переїхало, за різними даними, від 500 до 750 тисяч осіб з Російської Федерації. Це і військові, розміщені на базах армії РФ, і цивільне населення. Що і привело до істотного збільшення споживання прісної води.

Готовий на 95%: У Раді розповіли, що буде із новим законопроєктом про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:44

Законопроєкт про мобілізацію станом на четвер, 28 березня, готовий на 95%. Комітет Верховної Ради України з національної безпеки, оборони та розвідки закінчив розгляд 4051 з 4266 правок до документа. Але це не означає, що він готовий до голосування. Пр...

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...