Кличка та Філатова оберуть, але..: Політолог, який передбачив перемогу Зеленського, дав прогноз на місцеві вибори

В більшості областей на сході, півдні, центрі рейтинги СН досить потужні.

До осені рейтинг президента Володимира Зеленського і його партії "Слуга народу" буде майже таким, як зараз. Про це сказав політолог Віктор Бобиренко, який 2015 року передбачив перемогу Зеленського на президентських виборах, повідомляють Патріоти України.

"Якщо й просідатиме, то на кілька відсотків. Тобто до місцевих виборів втримається", - сказав він. На місцевих виборах восени "слуги" можуть зібрати до 50% всіх мандатів, прогнозує експерт.

"Слуги" хочуть переписати закон під себе. Хочуть, щоб більшість тих, хто з себе щось представляє, лідери громадської думки, намагалися йти від них. У містах мало однієї перемоги мера – тому ще потрібна більшість у раді.

Партія Зеленського розраховує мати найбільші фракції з огляду на рейтинг. Він десь менший на заході, на крайньому сході в них ОПЗЖ забере. Але в більшості областей на сході, півдні, центрі рейтинги СН потужні. Можуть зібрати до 50% всіх мандатів", - говорить аналітик.

В усіх містах-мільйонниках виграють теперішні мери, передбачає Віктор Бобиренко. "Кличко – у Києві, Філатов – у Дніпрі, Труханов – в Одесі, Садовий – у Львові. Кернес прогнозовано виграє в Харкові у першому ж турі. Враховуючи це, "слуги" висуватимуть реальних конкурентів або будуть домовлятися за рахунок майбутніх потужних фракцій. Скажімо, якщо нема кого виставити в Харкові, то й не робитимуть цього або виставлятимуть, щоб "награти" велику фракцію. Там, де можна перемогти, боротимуться.

Окремою у владної партії буде кампанія щодо обласних рад, там теж хочуть мати найбільші фракції. Тому що в облрад є великий ресурс – розподіл Держфонду регіонального розвитку і дорожнього.

Більшість рад "зелені" виграють. Скоріше за все, у центрі блокуватимуться з "Батьківщиною", а на сході – можливо з ОПЗЖ. Як із фракціями, які посядуть друге місце. Монобільшості не буде майже ніде, тому в областях будуть різні конфігурації.

У містах мери намагатимуться протягти свої сили. У столиці набере УДАР Кличка і щось "Європейська солідарність". Вони можуть утворити більшість. Але у Дніпрі, Одесі чи Харкові "слуги" матимуть визначальний вплив як найбільші фракції.

У "ЄС" і "Голосу" шанси великі в центрі і на заході. На Донеччині і Луганщині проросійська ОПЗЖ, імовірно, десь матиме більшість у місцевих радах. І будуть відігравати якісь російські сценарії", - каже політолог.

Джерело: Gazeta.ua

"Ми зараз орієнтовно майже 7 тисяч танків знищили": Черник пояснив, скільки ще Путін може вести війну проти України і де візьме на це кошти

четвер, 28 березень 2024, 17:47

Росія має таку кількість бронетехніки, завдяки якій може воювати проти Україні ще щонайменше два роки. Водночас дуже великий людський ресурс, який Москва може озброїти найпростішою зброєю, дозволить країні-агресорці й далі закидувати фронт великими піх...

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...