КНДР імітувала тактичну ядерну атаку, випустивши крилаті ракети з фальшивими боєголовками

Корейська Народно-Демократична Республіка (Північна Корея) провела імітацію тактичної ядерної атаки. У ході випробування було задіяно дві крилаті ракети великої дальності з фальшивими боєголовками, передають Патріоти України.

Пропагандистські ЗМІ КНДР заявили, що випробування спрямовані на те, щоб "попередити ворогів" щодо готовності до ядерної війни. Про це повідомляє Reuters.

Військове керівництво Північної Кореї під час імітації ядерної війни пообіцяло "посилити військове стримування проти Вашингтона та Сеула". Дві крилаті ракети з фальшивими ядерними боєголовками було випущено у бік Жовтого моря та пролетіли 1500 кілометрів на висоті 150 метрів.

Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї заявив, що імітація тактичної ядерної атаки КНДР є ворожим актом, який загрожує миру на Корейському півострові.

У свою чергу, міністерство закордонних справ Північної Кореї звинуватило Японію в підвищенні напруженості в регіоні шляхом розробки ракет великої дальності, але про запуск ракети з фальшивою боєголовкою не згадувалося. При цьому у КНДР назвали ракетні навчання "репетицією війни".

Також Північна Корея висловила протест проти розміщення американських стратегічних бомбардувальників, випустивши дві балістичні ракети у знак протесту.

Очікується, що Японія та США незабаром домовляться про спільну розробку ракети-перехоплювача для протидії гіперзвуковим боєголовкам, які розробляє Китай, Росія та Північна Корея.

Крім того, Сеул оголосив про санкції щодо п'яти північнокорейських громадян та однієї компанії у відповідь на запуск Пхеньяном космічної ракети минулого місяця.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...