КНР грає на боці переможців: Експерт оцінив шанси Путіна отримати підтримку у війні в Україні

Директор Інституту дослідження російської агресії Юрій Шуліпа оцінив ймовірність участі у війні в Україні військ Китаю або Північної Кореї, з якими, за даними американської преси, Росія могла вести переговори, передають Патріоти України.

"Китай діє на боці переможців. Тобто якщо Китай бачить, що стратегічно Росія цю війну вже програла, то, зрозуміло, вони допомагатимуть тій стороні, яка цю війну виграє - Україні", - сказала Шуліпа в інтерв'ю Главреду.

Він вважає, що Північна Корея теж жодної допомоги Путіну не надасть. "В американських джерелах я зустрічав висловлювання північнокорейського керівництва, яке досить критично висловилося про запит Росії допомогти їм у військовому плані вести війну в Україні", - зазначив експерт.

Водночас Казахстан - близький військовий союзник Росії по ОДКБ - навіть не планує визнавати "ЛДНР" державами. Крім того, Казахстан виділяє гуманітарну допомогу Україні й він, природно, проти того, щоби вести проти України якісь військові дії.

"Фактично виходить, що у Путіна в цій війні взагалі немає союзників. Білорусь у цьому випадку - лише ситуаційний союзник, тому що Лукашенко вважає, що це необхідно для збереження його режиму", - резюмував директор Інституту дослідження російської агресії.

Справа не тільки у ЗСУ: Плетенчук пояснив, чому росіяни бояться зараз використовувати Кримський міст

вівторок, 7 травень 2024, 21:02

Росіяни не використовують у повному обсязі Кримський міст для військової логістики, адже бояться, що конструкція може не витримати через пошкодження. Про це заявив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук у вівторок...

Необхідне й сучасне рішення: В Україні створили новий окремий рід військ

вівторок, 7 травень 2024, 20:29

Кабінет Міністрів підтримав проєкт указу президента України Володимира Зеленського, напрацьований Міноборони спільно з Генштабом, про створення окремого роду військ в ЗСУ – Сил безпілотних систем. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров 7 травня...