Коаліція з ОПЗЖ поховає відразу і партію "Слуга народу", і президента Зеленського, - Портников (відео)

Віталій Портников. Фото: соцмережі.

Коаліція з проросійською політичною силою “Опозиційна платформа – За життя” поховає політичний проєкт “Слуга народу” та самого ж президента України Володимира Зеленського. Про це заявив публіцист і журналіст Віталій Портников у ток-шоу "Суботній Політклуб", передають Патріоти України.

“Дуже було б важливо, щоби всі партії, які вважають себе проукраїнськими: «Слуга народу», “Європейська солідарність”, “Батьківщина”, “УДАР”, “Голос”, Радикальна партія, “Сила і честь”, щоб вони перед місцевими виборами підписали декларацію, що вони за жодних умов не будуть створювати коаліцію з ОПЗЖ”, – зазначив Віталій Портников.

На уточнення ведучої Еспресо Анжеліки Сизоненко, що слуги народу в певних голосуваннях у парламенті вже створюють коаліцію журналіст відповів: “На жаль, я ж кажу, це теж мало бути червоною лінією. Але в будь-якому разі не може бути коаліція офіційно сформована в місцевій раді. Для того, щоб обрати, скажімо, місцеве керівництво разом з ОПЗЖ”.

Портников додав: “Тому що в принципі слуги народу мають усвідомити, що це поховає їхній політичний проєкт і їхнього президента набагато швидше, ніж нам здається. Тому що у всіх будуть відкриті очі. Навіть якщо слуги народу десь умовно кажучи в Івано-Франківській області сформують коаліцію з Європейською солідарністю, а в Миколаївській області – коаліцію з ОПЗЖ. Ця коаліція в Івано-Франківській області їх не врятує”.

Ведучий ток-шоу Суботній Політклуб уточнив, що в проєвропейських політичних сил, з якими “Слуга народу” утворить коаліцію, виникатимуть дисонуючі думки стосовно довіри. “Більше того, у депутатів місцевих рад від ЄС буде питання: «Як ми можемо формувати коаліцію з людьми, які там – за кілька годин подорожі від нашого регіону – формують коаліцію з партією Путіна?» З людьми, які підтримують зв’язки з агресором, які навідуються до Державної Думи Російської Федерації, які не називають війну війною, які упродовж років продовжують наполегливу діяльність по демонтажу самої української державності?”, – зауважив Портников.

Журналіст Віталій Портников закликав усіх представників проукраїнських політичних сил підписати таку декларацію, за якою вони в жодному разі не формуватимуть коаліцію з представниками проросійської партії "Опозиційна платформа – За життя": “Я зараз от закликаю всіх відповідальних політиків, які вважають себе лідерами своїх політичних сил. Я не знаю, чи має від Слуги народу підписувати цю декларацію Зеленський, але він поводить себе як поставлених агітатор саме цієї партії. Ну, можливо, голова цієї партії Корнієнко. Петро Порошенко, Кіра Рудик, Юлія Тимошенко, Ігор Смешко, Олег Ляшко – я до всіх цих людей звертаюся, із вимогою перед місцевими виборами підписати декларацію, в якій буде гарантовано, що за жодних умов в жодній із місцевих рад України не буде створено коаліцію з партіями колабораціоністського характеру.

Джерело: Еспресо.ТV

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...