Кобзон зачекався: Українські хакери дістали унікальне фото російського полковника, якого розшукує ФБР

Українські хакери команди "Кібер Спротив" спільно з волонтерами міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm здійснили унікальну спецоперацію, під час якої вдалося зламати електронну пошту дружини командира 85-го головного центру спеціальної служби ГРУ (в/ч 26165), який є одним з 12 офіцерів російської розвідки, яких розшукує ФБР за втручання у вибори США 2016 року, передають Патріоти України.

Сенсаційність цього зламу полягає в тому, що хакерам вдалося здобути єдине унікальне фото і деякі інші особисті документи полковника Віктора Борисовича Нетикшо, який очолював в/ч 26165 до 2018 року і курував дії російських хакерів в погонах, які винні у кіберзлочинах, скоєних проти багатьох країн світу.

Нетикшо був безпосереднім начальником іншого російського хакера – підполковника Моргачева Сергія Олександровича, якого українські хакери зламали раніше і це стало сенсацією в західних ЗМІ.

У ФБР США були фото 11 офіцерів, а 12-й і самий головний з них – полковник Віктор Нетикшо лишався у списку ФБР без фотографії, бо у відкритих джерелах та з джерел агентурної розвідки не вдавалося здобути його особисте фото.

Злам поштової адреси дружини полковника Нетикшо – Оксани Сергіївни Нетикшо (рос. – Оксана Сергеевна Нетыкшо) допоміг встановити і дані паспорта, і фото і дані прописки офіцера, якого розшукує ФБР.

З листувань також вдалося дізнатись про купівлю 2022 року родиною Нетикшо нежитлового приміщення площею 13 кв.м. Ймовірно, саме там проживає вся їх родина і купує собі додаткові приміщення під господарські чи інші потреби.

Тред від InformNapalm за 20 травня з унікальною фотографією полковника Нетикшо зібрав багато реакцій та ретвітів в англомовному сегменті Twitter серед користувачів, які займаються питаннями кібербезпеки та розуміють сенсаційність події.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...