"Когда Россия лежит, она просит ножки Буша, а когда встает с колен - сразу начинает думать о мировом господстве", - журналіст

Щойно ситуація в Росії поліпшується, вона одразу ж починає воєнні кампанії в інших країнах і намагається виконувати роль світового жандарма. Таку думку 7 квітня в ефірі телеканала "Україна 24" висловив журналіст, засновник інтернет-видання "Гордон" Дмитро Гордон, передають Патріоти України.

"Я вже говорив, що коли Росія лежить, вона просить ніжки Буша, а коли встає з колін – одразу починає думати про світове панування. І відразу ж хоче, щоб її поважали. "Ти мене поважаєш? А, ти мене не поважаєш?" – і відразу зарядить. "Захід якось дивно поводиться" – а от на! "А щось хохли там піднімають голову" – а от на! І таке інше. "Грузини погано поводяться – оборзіли", а от заберемо в них частину території. Щойно починається роль світового жандарма, [президент РФ Володимир] Путін залазить кудись у Сирію, Лівію... Якого біса він у Сирії робить? В Україні я ще розумію, якого біса він робить, а в Сирії?" – сказав Гордон.

Такий стан справ, на його думку, не влаштовує великий російський бізнес, тому що він постійно змушений пристосовуватися до нових реалій.

"Я можу розмірковувати з погляду людей, близьких до Путіна, які завдяки Путіну і завдяки близькості до нього мають мільярдні статки. До 2014 року, коли, як казав мені [російський публіцист Віктор] Шендерович, олімпійські кільця стиснули Путіну голову, нафта – $140 за барель, російські олігархи – рукоподатні в усьому світі, великі люди. Усі блага світу до їхніх ніг, усе клас – життя вдалося. Раптом Путін якогось чорта поперся в Україну. Плюс Крим, мінус Крим – яка різниця? Усе ж добре було. Поперся в Україну, розв'язав війну на Донбасі. А страждає хто? Страждають вони. Тому що в них з'явилося багато проблем. Не тільки пов'язаних із санкціями, а взагалі багато проблем", – вважає журналіст.

На його думку, російські олігархи думають над тим, як виходити із цієї ситуації. "Тепер вони все більше думають про те, що треба якось із цього вискакувати, ну якось треба вискакувати. А Путін же заважає. У нього ж великі думки в голові. У нього місія", – зазначив Гордон.

Водночас він висловив сумнів, що ситуація у країні різко зміниться після зміни Путіна. "Якщо гіпотетично уявити (цього ніколи не буде), що замість Путіна завтра прийде [до влади опозиціонер Олексій] Навальний, віддасть він Крим? У мене немає двох думок – не віддасть. Але якщо прийде хтось інший, хто захоче налагодити відносини із Заходом, буде зовсім інша гра", – зазначив журналіст.

Великий вплив на ситуацію у РФ матиме і риторика ЗМІ, підкреслив він. "Усе залежить від збігу обставин, від внутрішньополітичної ситуації в Росії, від того, чи будуть гласність і свобода слова. Я говорив недавно [російському публіцисту] Олександрові Невзорову, що в мене є відчуття, що якщо такі люди, як ти, Шендерович, [письменник Віктор] Сорокін раптом з'явитеся на російських каналах, за місяць нація буде мислити зовсім інакше. Коли вона слухає [пропагандиста Дмитра] Кисельова по телевізору – це одна нація [коли Невзорова, Шендеровича, Сорокіна – зовсім інша]..." – зазначив Гордон.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали:

Чехія знайшла для України вже мільйон снарядів - ЗМІ

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:22

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ підписали угоду, в межах якої Україна отримає мільйон артилерійських снарядів, повідомляє . Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч -...