Кого з міністрів можуть звільнити, а хто залишиться, - Фесенко

З великою імовірністю збережуть свою посаду міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і міністриня фінансів Оксана Маркарова, які працювали раніше з Гройсманом.

Оксана Маркарова. Фото: Економічна правда.

Наприкінці січня можливі кадрові зміни в уряді. У зоні ризику кілька міністрів. Таку думку висловив голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, передають Патріоти України.

За його словами, міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька в зоні ризику через конфлікти в цій інституції. Але, зауважує він, міністерство охорони здоров'я – порохова бочка. Там завжди скандали і суперечності. Мало хто з міністрів довго там затримувався. Виняток Уляна Супрун – і то в статусі тимчасово виконуючої обов'язки.

Політолог не виключає, що можуть бути претензії, до міністра культури, молоді та спорту Володимира Бородянського через історію з високими преміями чиновників (міністр та його заступники задекларували сукупний розмір своєї грудневої зарплати на суму понад 2 мільйони гривень – ред).

На думку Фесенка, можуть виникнути питання до віце-прем’єра з питань цифрової трансформації Михайла Федорова. "Михайло Федоров свій, але темпи діджіталізації не вражають. Робота йде, але більше працює міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет. Можливо, Федорова перекинуть на іншу посаду. Наприклад, в Офіс президента", – говорить Володимир Фесенко.

Також у зоні ризику можуть опинитися очільники міністерств із соціальної сфери. Там немає конфліктів і скандалів, але й помітної діяльності теж. У соціальній сфері відсутні прориви і пропозиції щодо вирішення актуальних проблем. А треба займатися модернізацією соціальної політики. У нас традиційна проблема пільг. При призначенні міністра освіти не було враховано питання статусу. В Ганни Новосад проколів немає. Але вона дуже молодий міністр поруч із ректорами, академіками. Глава міністерства теж повинен мати певний статус, – вважає Фесенко.

Водночас, наголошує він, з великою імовірністю збережуть свою посаду міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і міністриня фінансів Оксана Маркарова, які працювали раніше з Гройсманом.

Джерело: 24 канал

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...

Не хочуть вмирати за Путіна: Британська розвідка назвала кількість дезертирів, яких РФ засудила з 2022 року

середа, 24 квітень 2024, 10:49

З початку "часткової" мобілізації у вересні 2022 року Росія засудила 7400 окупантів, яких підозрюють у дезертирстві. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. За даними російської медіагрупи "Медіазона", у бер...