Колаборанту, який грабував сусідів під час окупації, винесли вирок (фото)

Київський районний суд Харкова виніс вирок 40-річному колишньому правоохоронцю з Куп'янського району, який працював на російських окупантів під час окупації селища Шевченкове. Чоловіка ув'язнили на 13 років та позбавили права обіймати посади у правоохоронних органах на десять років, передають Патріоти України.

Слідчі встановили, що чоловік є колишнім співробітником органів внутрішніх справ. У 2017 році він звільнився за станом здоров'я. У серпні 2022 року, коли Шевченкове було захоплено загарбниками, чоловік добровільно влаштувався слідчим у так званим "Пункт полиции №2 (пгт Шевченково) Управления внутренних дел ВГА Харьковской области".

"Колаборант складав документи про проведення "слідчих дій", здійснював підвищення кваліфікації шляхом вивчення законодавства рф про правоохоронні органи. Крім того, він разом з російськими військовими проводив "обшуки" у цивільного населення", — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією речника управління Служби безпеки України у Харківській області Владислава Абдули, так званий "слідчий" фабрикував карні справи проти місцевих мешканців, це потрібно було для ув'язнення їх у катівнях. Під час обшуків він з окупантами грабував людей.

"Під час таких "рейдів" рашисти виносили з помешкань гроші, побутову техніку та інше приватне майно. У разі опору російські карателі застосовували зброю або викрадали власників оселі з їхніми сім'ями. Таким чином російські карателі намагались залякати мешканців регіону та придушити в них спротив кремлівському режиму", — розповів Абдула.

Після деокупації чоловік хотів утекти, проте його затримали. Суд визнав винним колишнього правоохоронця за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Під час судового засідання він не визнав своєї вини. Вирок суду поки не набув чинності, оскільки триває час на подання апеляції.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...