Колбаскіна тепер у сльозах та соплях блеїть, що постраждала через "боротьбу за мир і правду": У Німеччині судитимуть емігрантку за схвалення загарбницької війни проти України

Суд міста Кельн розглядатиме справу щодо громадянки Росії Єлени Колбаснікової, які загрожує ув’язнення за обвинувачення в пропаганді війни через публічне схвалення повномасштабної російської агресії проти України. Про це представник суду повідомив у коментарі DW.

Колбаснікова обвинувачується за пунктом 2 статті 140 Кримінального кодексу ФРН, оскільки під час проросійської демонстрації 8 травня 2022 року вона схвалила агресивну війну проти України, пояснили в суді.

За висновком прокуратури Кельна, Колбасникова скоїла злочин, оскільки заявила на мітингу: "Росія не агресор. Росія зараз допомагає припинити війну в Україні". Тим самим обвинувачена, за словами прокуратури, схвалила злочин словами, які можуть порушити громадський порядок.

Згідно з міжнародним правом, ведення агресивної війни є злочином, і той, хто схвалює її, ризикує отримати в Німеччині три роки в'язниці. Більш імовірним покаранням, однак, є грошовий штраф, зазначає DW.

Сама Колбаснікова – уроджениця українського міста Дніпро – стверджує, що стала жертвою через "боротьбу за мир і правду". У вересні 2022 року вона організувала в центрі Кельна демонстрацію "Проти війни та постачання озброєнь Україні".

Єлена Колбаснікова є одним із лідерів проросійських протестів у Німеччині і в зв'язку з цим співпрацює з місцевими правоекстремістськими політиками.

Разом із колишнім членом антимігрантської партії ProNRW Маркусом Байзіхтом вона виступила перед учасниками автопробігу, присвяченого річниці з дня капітуляції нацистської Німеччини 8 травня 2022 року. Тоді понад тисяча активістів зібралися в автомобілях із російськими та радянськими прапорами біля одного з озер, щоб прослідувати до радянського пам'ятника в Кельні.

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:18

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині: росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

Америка ставить питання рубо: Блінкен прибув до Китаю. В портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпін не допомагати росіянам - ЗМІ

четвер, 25 квітень 2024, 10:14

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо. Держсекретар СШ...