"Колеги геть байдужі до питання": Нардепка підготувала альтернативну версію законопроєкту про демобілізацію

Народна депутатка Інна Совсун заявила, що підготувала ще одну версію законопроєкту про демобілізацію на тлі наміру влади створити подібний документ у термін до 8 місяців. Вона наголосила на важливості швидшого ухвалення рішення в цьому питанні. Про це парламентарка розповіла під час обговорення «Важливість прийняття термінів служби для військових в умовах дії воєнного стану» в «Українському медіацентрі», передають Патріоти України.

«Я написала не один законопроєкт. Я прекрасно знаю, скільки часу треба для того, щоб законопроєкт підготувати. Коли мені кажуть про вісім місяців на розробку законопроєкту розміром в одну сторінку, то я прекрасно розумію, чому кажуть такі терміни: для того, щоб цю проблему не вирішувати», – заявила депутатка.

Окрім того, вона стверджує, що її колеги у Верховній Раді «геть байдужі» до цього питання. Як зауважила Совсун, аби, зокрема, довести, «що розробка такого законопроєкту не потребує 8 місяців», вона підготувала свою версію документа. «Я не кажу, що його саме треба приймати чи інший. Законопроєкт з досить простими нормами. До слова, підготовка зайняла моєю невеличкою командою […] три дні», – зазначила вона.

За словами парламентарки, законопроєкт передбачає можливість звільнення після 36 місяців служби з обовʼязковим перебуванням на лінії зіткнення впродовж 12 місяців. Вона назвала такі умови «відповідальною позицією».

«Я готова подавати інший законопроєкт. Я готова, і я впевнена, що колежанки тут (дружини військових, що були на обговоренні – ред.) готові до цього діалогу, до будь-яких норм. Ми не готові вдавати, що можна ще вісім місяців почекати», – наголосила Совсун.

Це не про Харків: Експерт пояснив, яким містам загрожує небезпека наступу РФ

понеділок, 13 травень 2024, 2:35

У п'ятницю вранці, 10 травня, збройні сили РФ розпочали наступ на Харківщині, але потрібно очікувати подібних дій й у напрямку Сумської області. Скоріше за все, таким чином ворог відволікатиме українську армію від інших напрямків, оскільки резервів у З...

"У результаті - ні вух від екіпажу, ні танка, ні БК": Бутусов показав ефектне знищення російського танка під Авдіївкою (відео)

понеділок, 13 травень 2024, 1:45

Під Авдіївкою, поблизу міста Красногорівка, бійці української аеророзвідки вистежили танк росіян, який висувався на вогневу позицію. Відео оприлюднив журналіст Юрій Бутусов. . Ворожий танк висувався на вогневу позицію і, за словами Бутусова, "був по в...