"Коля-Префект, який не може нічого вирішити": Москаль жорстко розкритикував Тищенка через стан справ на Закарпатті

Народний депутат від партії «Слуга народу» Микола Тищенко обіцяв за три місяці вирішити всі питання з угорцями у Закарпатській облраді, проте досі нічого так і не вирішено. Про це в інтерв'ю розповів колишній очільник Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, передають Патріоти України.

«Як було, так там все і є. Коля Тищенко змушує усіх говорити, що ми, мовляв, любимо угорців. Угорці ж хочуть, аби лідер Партії угорців України Василь Брензович повернувся і закрили кримінальну справу проти нього. А наразі він не може приїхати, бо йому, як і судді Чаусу, світить обрання запобіжного заходу. При цьому для Брензовича нібито тримають посаду першого заступника голови облради. Тищенко їм обіцяв, що за три місяці це питання вирішиться. Але Тищенко там вже протягом тривалого часу називає себе префектом, призначеним особисто Зеленським, проте нічого так і не вирішено. І надалі Брензович переховується в Угорщині», – пояснив ексголова області.

Також Москаль прокоментував те, що уповноваженому угорським урядом з інвестицій Іштвану Грежу заборонили в’їзд в Україну. За його словами, це була помилка влади. «Взяти того ж Іштвана Грежу – уповноваженого угорським урядом з інвестицій у Закарпатську область. Для чого було йому забороняти в’їзд? Він привозив інвестиції. За ці кошти побудовані на Закарпатті школи, садочки, дороги – і цього вже ніхто в сумку не покладе і назад не забере», – наголосив він.

Тищенко не може зняти всі ці питання, переконаний Москаль. «Наскільки я знаю, угорська партія сказала, що якщо за три місяці це все не буде вирішено, то вони виходять з тимчасової коаліції в облраді. Тоді доведеться призначати дострокові вибори, бо рада просто не зможе працювати», – додав ексчиновник.

До слова, за два роки Ради нардеп від «Слуги народу» Микола Тищенко увійшов до пятірки лідерів за кількістю публічних скандалів. Серед основних причин: проросійські заяви депутатів, неетична поведінка, зокрема, й під час планерних засідань Ради, а також звинувачення в корупції.

Джерело: Главком

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...