"Коломойському нема чого боятися": Перший секретар РНБО Зеленського пояснив, по кому і як вдарить реєстр олігархів

У Раді національної безпеки і оборони презентували систему моніторингу діяльності олігархів. Тим, хто опиниться в цьому “реєстрі олігархів”, буде складніше отримувати доступ до фінансування за кордоном. Також це вплине на економіку та звичайних громадян, зазначають Патріоти України.

Про це заявив в ефірі програми “Свобода слова з Славіком Шустером” на телеканалі "Україна" міністр фінансів у 2016-2018 роках і секретар РНБО у 2019 році Олександр Данилюк.

“Для тих, хто знаходиться в цьому реєстрі, буде набагато складніше отримувати доступ до фінансування за кордоном. Так, Коломойському нема чого боятися, а решті, хто опиниться в цьому реєстрі, буде набагато важче отримувати фінансування. А це - тисячі і десятки тисяч людей, які отримують роботу. Тобто влада, котра запроваджує цей реєстр, має думати про наслідки. Це однозначно впливає на економіку, на підприємства. Мене важко звинувачувати, що я підтримую олігархів. Насправді я та людина, яка націоналізувала ПриватБанк і заморозила активи Коломойського, це перший і єдиний (окрім Медведчука) крок до деолігархізації”, - заявив Данилюк.

Він нагадав, що бізнесмен Ігор Коломойський і так під санкціями США, по ньому відкрито судові справи, тож він не може виїхати з України.

“Хто ж отримає плюси від деолігархізації? Влада перекуповує депутатів, які фінансувалися за рахунок корупційних потоків. Це така "деолігархізація" по-українськи”, - вважає Данилюк.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...