Коломойський розігрує "карти": У скандалах навколо націоналізації "ПриватБанку" стався новий поворот

Колишній топ-менеджер "ПриватБанку" Олександр Дубілет через суд оскаржив націоналізацію банківської установи. Про це повідомляє Finbalance, передають Патріоти України.

Провадження за позовом колишнього голови правління до Фонду гарантування вкладів, Мінфіну і "ПриватБанку" Господарський суд Києва відкрив 2 січня 2020 року. До переходу установи в державну власність Дубілет був міноритарним акціонером банку - він володів 2,7249% акцій.

Відзначимо, Олександр Дубілет - це батько міністра Кабінету міністрів України Дмитра Дубілета, який раніше також працював в "Приватбанку" і займав посаду IT-директора.

Нагадаємо, що "ПриватБанк" було створено в 1992 році Геннадієм Боголюбовим та Ігорем Коломойським. На момент націоналізації в кінця 2016 року він був найбільшою фінансовою установою України. Рішення про націоналізацію банку було схвалено 18 грудня 2016 року. У грудні 2017 року "ПриватБанк" подав до Високого суду Лондона позов про шахрайство, скоєне за попередньою змовою осіб щодо Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова та шести компаній, які, ймовірно, знаходяться в їх власності або під їх контролем.

Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставки Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...