Коломойський зі "своїм" "ПриватБанком" здатен погубити Зеленського: Генерал-розвідник застеріг президента від фатальної помилки

Подальший вплив олігархічних кланів на главу держави може призвести до втрати Україною своєї суб'єктності.

Чинний президент України Володимир Зеленський перебуває під сильним впливом олігарха Ігоря Коломойського, що може призвести до зради національних інтересів. Про це в ефірі "Прямого" сказав експерт з питань безпеки Василь Богдан, передають Патріоти України.

"Потужний вплив на президента Зеленського чинить зараз олігарх Коломойський і його оточення, яке намагається повернути те, що, як вони вважають, втратили в Україні. Я не згоден з тим, що треба було допустити президента і його команду на Нормандський формат з тими пропозиціями, які вони озвучували раніше. Це вже буде де-факто. І тому роль і значення соціальних протестів громадянського суспільства якраз і полягає в тому, щоб не допустити на ранній стадії й попередити можливу зраду національних інтересів України", - сказав експерт.

Зокрема Богдан відмітив, що на Зеленського продовжує впливати олігархічне оточення, яке очолює Ігор Коломойський. "Повертаючись до ситуації з "ПриватБанком" і Коломойським, і взагалі з олігархічними кланами – тут є дуже серйозна загроза. Про неї багато хто говорить. На жаль, ті декларації, які були і перед виборами, і в процесі цього марафону, вони не виконані. Олігархічно-кланове оточення Зеленського як впливало на політику і державні інтереси України, так і продовжує впливати. І це досить серйозна загроза. Як ми бачимо, вони дуже легко бавляться з такими поняттями, як дефолт", - зауважив експерт.

Він також наголосив, що суспільство має чітко заявити про неприпустимість впливу на рішення президента Зеленського олігархічних кланів. "Доки суспільство ще раз не скаже свого слова з приводу втручання у державні і політичні справи цих олігархічних кланів, до того часу президент буде під впливом цих кланів і вирішувати те, що зараз вирішує спільно. І така неконкретна, я би сказав, маніпулятивна і нечесна відповідь журналістському середовищу з приводу того, на чиєму він боці, зрозуміла тим, хто хоч трошки вміє мислити та аналізувати ситуацію. Перед цим вони (Зеленський і Коломойський - ред.) обидва були у Швейцарії, зустрічалися в Ізраїлі, відпрацьовували свою тактику, стратегію. Після цього кардинально змінилася позиція Коломойського стосовно Росії, стосовно того, що потрібно створювати якийсь коридор, де Росія могла би свої проблеми повирішувати, і стосовно того, що треба відділити питання Криму від питання Донбасу тощо", - сказав Богдан.

Експерт підкреслив, що подальший вплив олігархічних кланів на главу держави може призвести до втрати Україною своєї суб'єктності. "Це досить серйозні речі, які можуть потягнути за собою втрату і суб’єктності України, її подальшого економічного зростання, яке є базовим для оборонно-безпекового сектору України", - зазначив Богдан.

Джерело: Прямий

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...