Колосальна сума, але..: Євросоюз підрахував, скільки військової допомоги надав Україні

Україна отримала від країн Європейського союзу військової допомоги на суму в майже 12 млрд євро - як через Європейський фонд миру, так і на двосторонній основі. Про це повідомив високопосадовець ЄС, передають Патріоти України.

«Ми наближаємося до показника в 12 млрд євро військової допомоги, яка була надана Україні – як через механізм European Peace Facility, так і на двосторонній основі», – сказав посадовець. Також політик нагадав про безпрецедентний обсяг макрофінансової допомоги, яку ЄС надає Україні.

«18 млрд євро виділені на 2023 рік на умовах, які також є безпрецедентними для ЄС – кошти виділяються на 35 років, а країни ЄС самостійно виплачують відсотки та адміністративні витрати цієї позики», – додав він.Україна отримала від країн Європейського союзу військової допомоги на суму в майже 12 млрд євро – як через Європейський фонд миру, так і на двосторонній основі. Про це повідомив високопосадовець ЄС, передає «Європейська правда».

«Ми наближаємося до показника в 12 млрд євро військової допомоги, яка була надана Україні – як через механізм European Peace Facility, так і на двосторонній основі», – сказав посадовець.

Також політик нагадав про безпрецедентний обсяг макрофінансової допомоги, яку ЄС надає Україні. «18 млрд євро виділені на 2023 рік на умовах, які також є безпрецедентними для ЄС – кошти виділяються на 35 років, а країни ЄС самостійно виплачують відсотки та адміністративні витрати цієї позики», – додав він.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...