Колосальні цифри, але ворога не зупиняють: Втрати РФ за два місяці наступу на Харківщині становлять понад 90%, - ОТУ "Харків"

Російська окупаційна армія залучила 10 350 осіб до наступальних дій у прикордонних районах Харківщини, які розпочалися два місці тому, заявив начальник штабу, заступник командира ОТУ "Харків" полковник Віктор Солімчук на брифінгу, його цитує "Армія Inform", передають Патріоти України.

За даними офіцера, станом на початок липня, втрати противника становлять: 2939 вбитими, 6509 пораненими. Ще 45 окупантів здалися у полон. "Тобто орієнтовні втрати противника на нашому напрямку складають приблизно 91%", – повідомив Солімчук.

За цей час росіяни вже втратили у Вовчанську більшу частину своєї 138 мотострілецької бригади, "сточили" 83-й, 157-й танковий полки.

Їхня 83 десантно-штурмова бригада теж постійно зазнає втрат, іноді по кількадесят осіб на добу, що підтверджується і полоненими, і в радіоперехопленнях, зазначив військовий.

В ОТУ "Харків" розповіли, що, зважаючи на величезні втрати, командування російських окупаційних військ вимушене знімати підрозділи з інших напрямків, вводити резерви, залучати так звані добровольчі православні комуно-фашистські бригади. Одна з таких носить ім’я Олександра Невского.

Водночас у Силах оборони наголосили, що війська РФ все ще мають досить серйозний наступальний потенціал. Ворог перегруповується, відновлює сили та логістику, а в тилах триває підготовка штурмових груп.

"Ми усвідомлюємо потужність окупаційних військ, розуміємо їхні наміри. А наші воїни, артилерія та дрони вносять суттєві та відчутні корективи у плани ворога. Всі його спроби наростити зусилля та розширити зону контролю — успіху не мають. По всій лінії державного кордону та фронту ми будемо й надалі знищувати окупантів, руйнуючи їхні загарбницькі плани".

"Це план розгортання Третьої світової війни": Безсмертний пояснив, що криється за "мирними ініціативами" Орбана

вівторок, 16 липень 2024, 10:24

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який видає себе за миротворця і нібито прагне завершення війни в України, насправді може мати зовсім інші плани. Глава угорського уряду мріє про послаблення Європи й перегляд Тріанонського договору. Таку думку в і...

Не проукраїнська Ніккі Гейлі, як гадалося: Трамп обрав собі проросійського кандидата у віце-президенти. Що то за один

вівторок, 16 липень 2024, 9:32

8. "Трамп представив 39-річного сенатора від Огайо Джей Ді Венса як свого кандидата у віцепрезиденти. На тлі чимдалі голосніших розмов про "американську геронтократію" однозначно сильний крок. І ослаблення позицій Байдена. В котрого в команді явно брак...