Колосальні втрати ще будуть рости: Путін позбавив російську економіку $190 мільярдів, - Bloomberg

На тлі повномасштабного російського вторгнення в Україну, економіка, яку президент країни-агресора Володимир Путін колись хотів зробити однією з п'яти найбільших у світі, може істотно впасти, передають Патріоти України.

Як повідомляє Bloomberg, економіка агресора втратить 190 мільярдів доларів валового внутрішнього продукту до 2026 року порівняно з довоєнною траєкторією, що приблизно еквівалентно всьому річному ВВП таких країн, як Угорщина чи Кувейт.

До кінця 2022 року Росія зафіксувала третій квартал скорочення економіки. Спад за весь рік був лише частиною майже 10-відсоткового обвалу, який прогнозувався через місяць після вторгнення. Центробанк оцінив торішнє падіння на рівні 2,5%.

На думку аналітиків, опитаних Bloomberg, зниження посилилося в минулому кварталі в річному численні. Опитування Bloomberg показало, що це буде найбільш різке скорочення з моменту розпалу глобальної пандемії.

"Ефект санкцій пролонговано. І процес санкцій не завершено. Вводяться все нові і нові", - сказав Олег Вьюгін, колишній високопоставлений чиновник центрального банку і Міністерства фінансів.

Як йдеться в матеріалі, зараз на карту поставлена здатність Путіна витримати найбільший конфлікт в Європі з часів Другої світової війни.

Згідно з прогнозами аналітиків, цього року робота буде тільки ускладнюватися, оскільки уряд Путіна поспішає запобігти падінню доходів від продажу нафти і збільшує витрати на соціальні програми в той час, як мобілізація сотень тисяч чоловіків спустошує ринок праці.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...