"Коли дим розсіявся, 16 МТ-ЛБ і танк лежали розбитими": Помста окупантів у Вовчанську обернулась катастрофою для них

Російські окупанти через втрати у техніці були змушені звернутись до застарілого арсеналу. Тепер перед ворожою піхотою постав вибір — підірватися всередині машини чи стати жертвою скиду з БПЛА назовні, передають Патріоти України.

17 російських броньованих тягачів з понад 100 піхотинцями вирушили на штурм у Вовчанську. Усі вони поповнили втрати РФ. Деталями поділились у Forbes.

Через тиждень після звільнення та зачистки Вовчанського агрегатного заводу у Харківській області ворог прагнув помсти.

"Це закінчилося катастрофою для росіян", — наголосили у виданні.

Атакуючи 30 будівель підприємства, 17 тягачів МТ-ЛБ, три танки та численна піхота "врізались в стіну української вогневої потужності". Серед іншого, 57-ма ОМСБр застосувала проти окупантів БПЛА з гранатами.

"Коли дим розсіявся, 16 МТ-ЛБ і танк лежали розбитими. Навколо трупів, що тліли, були буквально купи мертвих і понівечених росіян", — описали у ЗМІ.

Російські бійці вступили у бій на 13-тонних МТ-ЛБ, приблизно по 10 осіб на машину. Вони, ймовірно, розраховували, що міни будуть небезпечніші за дрони. Це припущення не було абсолютно безпідставним, адже застаріла техніка з тонкою бронею горить від вибухів мін знизу. Однак шкоду від безпілотників ворог недооцінив.

"Українці невпинно вдосконалюють свої боєприпаси з безпілотників, додаючи більш чутливі запали та потужніші вибухові снаряди. Тож піхота, яка котилася до хімічного заводу, могла бути достатньо убезпеченою від мін, але була катастрофічно вразливою для безпілотників", — пояснили у виданні.

ЗС РФ дістають зі складів все більше МТ-ЛБ зразка 1970-х років, щоб замінювати втрачені новіші та важчі БМП. Однак піхота, якій доводиться переміщуватись на цій техніці, стикається з непростим вибором. Росіяни можуть їхати всередині, але тоді вони ризикують підірватись на міні, або ж зверху, ставши легкою мішенню для БПЛА.

Сили оборони також змушені відновлювати МТ-ЛБ, щоб замінити втрачену техніку. Однак вони здебільшого стоять в обороні, а не атакують, тож захисники можуть залишити машину й окопатись. Окупанти ж часто не мають інших варіантів, окрім як викотитися на своїх "смертоносних пастках" та спробувати перетнути сіру зону, щоб дістатися до українських позицій.

Росіяни скинули з дрона вибухівку на автобус із 20-ю пасажирами у Херсоні (фото)

середа, 2 жовтень 2024, 13:15

У середу, 2 жовтня, у Херсоні армія країни-агресора РФ завдала удару дронами по громадському транспорту. Про це повідомляє керівник Херсонської МВА Роман Мрочко, передають Патріоти України. За інформацією чиновника, росіяни скинули з безпілотника вибух...

Імперія нелюдів та збоченців: Більшість українських полонених повідомили про пережите сексуальне насильство в Росії

середа, 2 жовтень 2024, 12:54

Більш ніж дві третини військовослужбовців, звільнених з російського полону, повідомили про сексуальне насильство стосовно них. Про це заявила глава місії ООН з моніторингу прав людини в Україні Даніель Белл на брифінгу щодо ситуації з правами людин...