Коли F-16 будуть в Україні та скільки винищувачів потрібно ЗСУ: Зеленський дав відповідь

Президент Володимир Зеленський очікує, що винищувачі F-16 будуть в Україні вже на початку 2024 року. Він додав, що ЗСУ потрібно орієнтовно 160 західних літаків, щоб домінувати в небі. Про це він сказав в інтерв’ю португальському телеканалу RTP, передають Патріоти України.

"Сьогодні ми маємо домовленість про майбутню поставку 50-60 F-16. Чому я так кажу? Тому що в різний час ми будемо мати різну кількість винищувачів. Загалом нам потрібно близько 160 винищувачів для того, щоб мати потужні Військово-повітряні сили, які не дадуть Росії можливості домінувати в повітряному просторі", - сказав український президент.

Зеленський додав, що винищувачі мають запрацювати в українському небі "на початку наступного року". Він зазначив, що це "пізніше, ніж він хотів". Президент наголосив, що винищувачі потрібні для оборони й захисту цивільного населення, а не для контрнаступу. Також Україні потрібна західна авіація, щоб РФ не домінувала в Чорному та Азовському морях, блокуючи "зерновий коридор".

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...