"Коли йдеться про чисельність у 12 тис.": Згурець пояснив, про що свідчить поява офіцерів і генералів КНДР у Росії

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що наразі немає фактів безпосередньої участі північнокорейських військових у бойових діях. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України.

"Коли йдеться про чисельність у 12 тисяч, мається на увазі загальна кількість, оголошена раніше на основі даних нашої розвідки та розвідки Південної Кореї. Саме така цифра фігурувала у звітах. Згадувалося, що спочатку буде перекинуто близько трьох тисяч військових КНДР, про що повідомляли південнокорейські інформаційні агентства з посиланням на свої розвідувальні джерела. Зараз стало відомо, що серед них є офіцери та генерали КНДР, що свідчить про те, що ці дії спрямовані на набуття нового досвіду для північнокорейської армії. Це розглядається як взаємовигідна співпраця між російською та північнокорейською арміями", - пояснив Згурець.

За словами директора інформаційно-консалтингової компанії Defense Express, північнокорейські військові не мають досвіду бойових дій у складних умовах.

"Публікації свідчать про залучення російських перекладачів для забезпечення комунікації. Перші напрямки стосуватимуться навчання, зокрема використання безпілотників. Також з'являлися повідомлення про перебазування північнокорейських пілотів для опанування зразків авіаційної техніки, але це окрема довготривала складова", - зауважив Згурець.

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express також додав, що наразі ми накопичуємо дані й поки що не маємо перших фактів безпосередньої участі північнокорейських військових у бойових діях.

"Звісно, оптимально для росіян використовувати їх на території Курської області, але в реальній бойовій ситуації можуть виникнути значні проблеми у взаємодії. Навряд чи вдасться забезпечити ефективну взаємодію, особливо при залученні корейців до штурмів. Росія не підтверджує і не спростовує це, створюючи певний тиск на НАТО та європейські країни. Ми ж намагаємося донести до партнерів, що за умов такої загрози необхідно забезпечити підтримку України різними засобами ураження, щоб компенсувати будь-яку появу живої сили противника на полі бою", - наголосив Згурець.

"Але обстановка стабільна": Губернатор Брянської області заявив про нібито "спробу перетину" кордону з Україною озброєною групою

неділя, 27 жовтень 2024, 22:05

Губернатор Брянської області Олександр Богомаз заявив, що озброєна група осіб нібито намагалася перетнути кордон зі сторони України. Про це він написав у Telegram, передають Патріоти України. За його словами, 27 жовтня в районі нежитлового населеного п...

"Жителів переконують, що допомагати Україні - безглуздо": Очільниця МЗС Фінляндії назвала дві європейські країни, які стали мішенями гібридної війни Кремля

неділя, 27 жовтень 2024, 21:30

У гібридній війні із Заходом Кремль визначив дві головні цілі – Францію та Німеччину. Населення цих країн за допомогою дезінформації росіяни намагаються переконати у безглуздості допомоги Україні. Про це заявила очільниця фінського МЗС Еліна Валтонен, ...