Коли мовчання промовистіше слів: Повноважний представник ОБСЄ на Мінських переговорах Сайдік відмовився коментувати тему окупації Криму Росією

Спеціальний представник голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі щодо врегулювання на Донбасі Мартін Сайдік на міжнародному форумі у Зальцбургу відмовився висловлювати свою позицію щодо незаконної анексії Росією Криму ,повідомляють Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

Форум Salzburg Europe Summit, організований Інститутом регіонів Європи (IRE), проходить 6-8 жовтня. У понеділок одна з сесій міжнародної конференції була присвячена українському питанню та мала назву "Україна – шанси на мирне врегулювання". Серед спікерів був і Мартін Сайдік.

Під час дискусії Сайдіка попросили прокоментувати, чи не було помилкою проведення Росією "виборів" на окупованих територіях України, разом із "референдумом" в Криму у 2014 році. У відповідь той заявив, що не коментує тему Криму.

"Прошу вас зрозуміти, що я стосовно теми Криму не висловлюю позицію, оскільки я є спеціальним представником і сфера моєї відповідальності – Донбас. Тому я маю бути обережним, щоб висловлюватися на тему Криму. Коли я буду на пенсії, буду, так би мовити, вільною людиною, тоді я зможу вже коментувати і тему Криму", - сказав представник ОБСЄ в ТКГ..

Утім, згодом Сайдік іще раз взяв слово, аби додати "об’єктивності" у кримському питанні. Зокрема, Сайдік сказав, хоча і не говорить про Крим, але присутнім варто знати, що за часів СРСР півострів близько 30 років перебував "у складі Російської Федерації", потім 37 років - з 1954 року по 1991рік – у складі Української РСР, "а до цього була Російська імперія".

​Дуже багаті на слонів: Україна відкрила посольство в ще

четвер, 18 квітень 2024, 8:05

одній африканській країні. В Республіці Ботсвана (Південня Африка) розпочало роботу посольство України. Про це 17 квітня повідомляє МЗС України. . Посольство відкрили спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх та м...

Чи буде велика війна: Журналісти Bloomberg описали чотири сценарії відповіді Ізраїлю за атаки Ірану

четвер, 18 квітень 2024, 7:48

Ізраїль обіцяє помститися Ірану за атаку безпілотників і ракет у вихідні. Поки США та Європа закликають до стриманості, Ізраїль зважує свій вибір. Варіанти відповіді Ізраїлю на недавню атаку Ірану варіюються від ударів по ядерних об'єктах до кібератак....