Коли на фронті настане перелом: У Британії назвали два шляхи для контрнаступу ЗСУ

Для того, щоб наступив перелом у війні з Росією Україні необхідне західне озброєння та правильна тактика. Наразі існує два шляхи провести контрнаступ українських Збройних сил. Про це заявив британський військовий експерт Глен Грант, повідомляє ВВС, передають Патріоти України.

Він зазначив, що Росія відмовилася від спроб швидких проривів і перейшла до повільного наступу з масованою артпідготовкою та підтримкою авіації.

Глен Грант вважає, що за таких умов є два шляхи для контрнаступу ЗСУ. "Перший – продовжувати нинішній стиль протистояння, що означає пряме контактне зіткнення. Це гратиме на руку росіянам, оскільки вони мають більше сил і воєнної маси, щоб витрачати їх в атаках", - пояснює він.

При такому ході війни Росія в якийсь момент може перейти до оборони, "щоб повернутися знову з більшими резервами", наголосив експерт.

"Другий спосіб - зосередити бронетехніку та прорватися там, де росіяни слабкіші. Тобто – на півдні", – вважає Глен Грант. Експерт наголосив, що в російських окупантів проблеми з командуванням і вони втратять управління військами при швидкому ударі ЗСУ. І це може змусити їх панікувати та відступити.

"Звичайно, там відкриті степи, але якщо атака почнеться швидко, росіянам буде важко, якщо взагалі не неможливо, ефективно застосовувати свою артилерію. ЗСУ мають зайти їм у тил, та змусити панікувати і втікати. Просто у росіян проблеми з командуванням і вони швидко втратять управління військами, якщо українці просуватимуться стрімко", - вважає британець.

Глен Грант також нагадав, що історично російська армія зазнавала поразок саме після швидких і концентрованих проривів супротивника.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...