Коли нема ударних БПЛА, недоімперія знов демонструє анімацію: Москва похизувалася бомбовими ударами з переробленого "Форпосту" (відео)

Відео з начебто бомбардуванням цілей малогабаритними боєприпасами КАБ-20С "випадково" з'явилося під час російсько-білоруських навчань "Захід-2021"

Момент скидання "коригованого" боєприпасу КАБ-20С з БПЛА "Форпост-Р"

В мережі оприлюднили неофіційний відеоролик з начебто спробою бомбардування наземних цілей з локалізованої версії розвідувального БПЛА IAI Searcher (Форпост-Р), зазначають Патріоти України.

На відео апарат "Форпост-Р" з бортовим номером "007" скидає два малогабаритних боєприпаси, які начебто є коригованими бомбами КАБ-20С розробки московського ФГУП "Центральний науково-дослідний інститут хімії та механіки імені Д.І. Менделєєва".

При цьому, хоч відео активно розповсюджується в російських соцмережах, воно не є офіційно підтвердженим відео від міноборони РФ.

"Ударний" безпілотник має досить невеликі розміри й застарілий оптико-прицільний комплекс

Що цілком зрозуміло, з огляду на потребу у власних "ударних БПЛА" (яких у РФ й досі немає), але в їх фактичній відсутності. Ймовірно, через це, російським пропагандистам доводиться "зливати" відео з начебто діями "ударного" розвідника, розробленого в Ізраїлі на початку 2000-х років й не призначеного для нанесення ударів по наземних цілях (однак вказаного як новий російський безпілотник).

Розвідувальний БПЛА "Форпост-М/Р" є локалізованою версією ізраїльського IAI Searcher MkII

Також досить показовим фактом є те, що попадання "високоточного" боєприпасу по цілях на навчаннях (начебто "Захід-2021") показано не було.

Один зі збитих російських БПЛА "Форпост-М" українськими ППО на Донбасі

Нагадаємо, так званий "Форпост-Р" виготовляється на АТ "Уральський завод цивільної авіації" і є локалізованою модифікацією БЛА "Форпост" - ліцензійної копії ізраїльського БЛА Searcher MkII (розробленому на початку 2000 років), що збиралася на УЗГА з комплектів ізраїльської компанії Israel Aerospace Industries (IAI) з 2010 року. У грудні 2019 року міністерство оборони РФ видало УЗГА трирічний контракт на постачання перших 10 безпілотних комплексів "Форпост-Р".

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...