"Коли окупанти кидали нас за ґрати, ваш "Квартал" насміхався з України": Чийгоз відреагував на заяву Зеленського щодо деокупації Криму

Ахтем Чийгоз вважає, що за півтора року при владі Зеленський не зробив реальних кроків для захисту кримськотатарського народу.

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, нардеп від "Європейської солідарності", колишній політв'язень Кремля Ахтем Чийгоз відповів на заяву президента Володимира Зеленського про те, що до нього "ніхто не думав про повернення Криму". Про це повідомляє сайт "Європейської солідарності", передають Патріоти України.

Чийгоз вважає заяви Володимира Зеленського щодо деокупації Криму несправедливими і непорядними. Він нагадав, що в перші роки після окупації, "коли окупаційна влада Криму кидала за ґрати кримських татар за спротив, Зеленський разом із "Кварталом" у той же час насміхався з України".

"Ви тоді не були президентом. Але якщо ви вважали себе громадянином України, то мали замислитись, що ці підленькі жартики ображають і принижують дуже багатьох, велику частину українського народу, який проливає кров за свою країну. Який, знаходячись в окупації, бореться, втрачає життя, потрапляє в ув’язнення", – заявив Чийгоз.

На його думку, більшість кримських татар і українців у Криму "в шоці від тих меседжів, які вони постійно чують" від Зеленського і його команди, зокрема про постачання води в Крим. "Наші громадяни не просять води. Не просять якусь гуманітарну допомогу. Наші громадяни борються, помирають і сидять у тюрмах для того, щоб звільнили Крим від окупанта, щоб вигнали його зі своєї землі", – нагадав депутат.

Він також нагадав, що питаннями деокупації Криму займалися і міжнародні партнери України, яких зараз українська влада запрошує приєднатися до Кримської платформи. Чийгоз вважає, що за півтора року при владі Зеленський не зробив реальних кроків для захисту кримськотатарського народу. Зокрема, він розкритикував президента за те, що закони, "направлені на захист і справедливе розв’язання кримськотатарського питання", розроблені за ініціативою Меджлісу за президентства Петра Порошенка, після приходу Зеленського "зависли в повітрі".

"Ви за півтора року, втративши стільки часу, зараз намагаєтесь заявляти, що до вас ніхто Кримом не займався? Ми ще від вас нічого продуктивного по Криму не бачили", – резюмував Чийгоз.

Сили оборони намагаються відтіснити окупантів в напрямку Глибокого на Харківщині - Генштаб ЗСУ

субота, 18 травень 2024, 14:17

У суботу, 18 травня, Генштаб ЗСУ повідомив, що на Харківському напрямку Сили оборони намагаються відтіснити окупантів поблизу Глибокого. Про це йдеться у новому зведенні, опублікованому у Telegram, передають Патріоти України. Зазначається, що росіяни н...

Повернення в минуле: На ТОТ Луганщини через відсутність інтернету місцеві замовляють в окупантів запис фільмів на диск чи флешку

субота, 18 травень 2024, 13:53

Мешканці тимчасово окупованої Луганської області вимушені звертатися до загарбників, щоб записати матеріали на фізичні носії, адже у низці регіонів немає доступу до інтернету. Про це повідомив очільник Луганської ОВА Артем Лисогор, передають Патріоти У...