"Коли починалися перемовини Путіна і Порошенка, він теж був впевнений, що Порошенко капітулює", - Портников про Зеленського

І Путін втратив інтерес до Порошенка, почав разом із українським олігархами, у перемовинах із ними, готувати ґрунт, щоб з'явився такий президент України, який стане перед ним на коліна.

Президент України Володимир Зеленський не капітулюватиме перед президентом РФ Володимиром Путіним. Про це сказав публіцист Віталій Портников, передають Патріоти України.

"Президент Росії зустрінеться з президентом України тільки з однією метою - прийняти капітуляцію. Українські переговірники під час своїх контактів із російськими чиновниками очевидно давали їм надію на те, що Зеленський у Берліні піде на всі умови Путіна. Саме тому "нормандський формат" і відбувся (у грудні. - ред.). Скільки росіяни його відкладали, відмовлялися, а потім все ж таки погодилися. Тому що вони вирішили, що "клиент дозрел". Приїжджає Путін у Берлін, а "клиент не дозрел".

Президент РФ був у нестямі, бачили його поведінку на підсумковій прес-конференції. Він лаявся зі своїми чиновниками. Відставка його помічника Суркова, який займався українським напрямком, відбулася, бо Путін впевнений - той його ошукав. І це не вперше.

Коли почалися перемовини Путіна і Порошенка, він так само був впевнений, що Порошенко перед ним капітулює. А Порошенко раптом виявився українським патріотом, державником. Людиною, яка була готова захищати українську державність. Яка була готова надсилати війська, які звільнили дві третини території, окупованої Москвою. І Путін втратив інтерес до Порошенка, почав разом із українським олігархами, у перемовинах із ними, готувати ґрунт, щоб з'явився такий президент України, який стане перед ним на коліна. А Зеленський не став.

Я не засуджую Єрмака. У нього було просте завдання від Зеленського - витягти Путіна. Що буде у теперішній ситуації? Я переконаний, що Зеленський не буде капітулювати. Бо те, що в Україні сприймається як капітуляція, в Росії - як компроміс. Кремлю потрібно одне - щоб Україна зникла з політичної карти світу. В Росії немає жодної людини у політичному керівництві, які взагалі вважають, що Україна чи Білорусь мають існувати.

Російські керівники діляться на дві категорії. Перша - ті, які не можуть прикинутися і зробити вигляд, що вони вважають, що Україна має право на існування. І другі - які можуть зробити вигляд. І Козак думає рівно так, як Путін", - сказав Портников.

Джерело: Еспресо.ТV

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...