Коли повертатимуть Курили? Японія обходить Китай за темпами та якістю розбудови військово-морських сил. Ключову роль відведено фрегатам проекту Mogami, сконструйованим за стелс-технологією

У Владивостоці через такі новини тихо підвиває занедбаний та технологічно відсталий Тихоокеанський флот Росії

Японський новітній фрегат типу Mogami біля причальної стінки, фото ілюстративне

Сили самооборони Японії 10 грудня 2021 року провели церемонію спуску на воду свого четвертого фрегата проекту Mogami, що отримав назву Mikuma та був збудований на верфі Mitsubishi Heavy Industries Nagasaki Works, зазначають Патріоти України.

Це був уже четвертий корабель проекту Mogami, що був спущений на воду протягом останнього року, пише портал Defense Brief.

Спуск на воду фрегата Mikuma проекту Mogami для Сил самооборони Японії, фото з відкритих джерел
Відомо, що всього Японія планує збудувати для морських Сил самооборони 22 фрегати проекту Mogami, вартість кожного з цих "стелс-кораблів" складає дещо більше 450 мільйонів доларів.

Якщо японці й далі зберігатимуть поточні темпи виробництва, то збудують всю заплановану серію фрегатів Mogami максимум за 6 років. Для порівняння – щоб збудувати серію в 32 своїх найсучасніших фрегати проекту Type 054, Китаю знадобилось одразу 15 років, темпами в 2 кораблі на рік.

Один із 32 китайських фрегатів проекту Type 054, ілюстративне фото з відкритих джерел
Китай для Японії – потенційний військовий противник, і Японія уже змогла перевершити Китай за темпами будівництва бойових кораблів типу "фрегат". Тим більш, японці і так наділили свої фрегати проекту Mogami функціоналом як на есмінець, зокрема – максимально автоматизували процес управління системами озброєнь та іншими системами на борту кораблів.

Японські фрегати проекту Mogami мають такі тактико-технічні характеристиками:

  • стандартна водотоннажність – 3900 тонн;
  • довжина корпусу – 132,5 метри;
  • ширина корпусу – 16,3 метри;
  • максимальна швидкість ходу – 30 вузлів;
  • екіпаж – 90 моряків;
  • набір озброєння – одна 127-мм артустановка BAE Systems Mk.45 mod.4; вертикальна пускова установка Mk.41; вісім протикорабельних ракет MHI type 17 (дальність стрільби – до 400 кілометрів), зенітно-ракетний комплекс Raytheon SeaRAM (дальність стрільби – до 10 кілометрів); морські міни (не названа кількість).
Японський фрегат типу Mogami, фото ілюстративне

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...