"Коли Путін вийде на контакт із реальністю": Зеленський назвав головні умови закінчення війни в Україні

У закінченні війни Росії проти України відіграють роль три ключові фактори - бажання сторін, фінансова міцність України та готовність західних країн протистояти РФ. Про це заявив президент України Володимир Зеленський на "Українському сніданку" у Давосі, передають Патріоти України.

"Що стосується того, коли ця війна може закінчитися, я думаю, це залежить від деяких речей. Насамперед від бажання різних сторін, бажання об'єднаного Заходу з приводу міцності та озброєння, фінансової міцності України, бажання об'єднаного Заходу не боятися воювати з РФ, воювати у цій гібридній війні по-різному, не своїми людьми", - заявив він.

За словами президента, війна в будь-якому випадку закінчиться, після чого буде мирний процес і переговори. "Питання з ким Україна домовлятиметься, з яким президентом Росії. Це теж залежить від бажання чинного президента Росії", - наголосив Зеленський.

Глава України висловив думку, що Володимир Путін не усвідомлює реального стану справ. "Він живе у своєму інформаційному світі, не розуміючи, що Україна не піде на поступки. Ми боремося на своїй землі і не проти когось, а за себе і за свою свободу, майбутнє. Він повинен жити у дійсності. Говорити сьогодні можна тільки з президентом РФ, немає жодного сенсу розмовляти з посередниками", - зазначив Зеленський.

Президент пояснив, що Путін зрозуміє, що розв'язану ним війну треба закінчувати, як тільки він буде готовий вийти в реальність. "І тоді можна буде спробувати йти за дипломатичними цілями, якщо буде не пізно. Саме з цією чинною владою. А пізно це чи ні залежить від багатьох речей", - резюмував він.

Недоімперії женуть з Південного Кавказу: Кремль вимушено підтвердив факт виведення своїх "миротворців" з Нагірного Карабаху

четвер, 18 квітень 2024, 2:35

Баку та Анкара не залишили Москві вибору. Спікери Кремля дуже неохоче коментують подію, що б'є по імперській гордині. Росія дійсно виводить свої "миротворчі сили" із території Нагірного Карабаху, яка повернулась під контроль Азербайджану. Про це сказав...

Нема кому працювати: У РФ до роботи на підприємствах оборонного комплексу збираються залучити школярів

четвер, 18 квітень 2024, 0:55

У Татарстані (автономна республіка у складі РФ) вирішили залучити підлітків віком від 14 до 18 років до роботи на підприємствах оборонно-промислового комплексу. Парламент підготував програму, згідно з якою їм дозволять працювати на заводах у вільний ві...