Коли Україна отримає винищувачі F-16 та аналоги ATACMS: Жданов дав прогноз

Військовий експерт Олег Жданов прокоментував останні новини про те, що Україна може отримати американські винищувачі F-16 та британські аналоги далекобійних ракет ATACMS,, передають Патріоти України.

Він нагадав, що питання передачі Україні літаків підняли Нідерланди, і на це вже позитивно відреагували США: "Отже питання передачі F-16 - це всього лише питання часу. Причому, наскільки я розумію, питання найближчого часу. Це можуть бути кілька тижнів або кілька місяців. Але як казав Ллойд Остін, вікно можливостей - до весни. Тому я думаю, що, швидше за все, до весни ми отримаємо західну авіацію до складу Сил оборони України".

Також Жданов нагадав про готовність Британії передати Україні аналоги ракет ATACMS, які можуть бути застосовані за допомогою реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) HIMARS.

"Якщо ми отримаємо авіацію і ракети, то ми заповнимо весь список озброєння, яке нам необхідно для перемоги у цій війні", - резюмував експерт.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...