Коли Україна отримає західні винищувачі: Військовий оглядач сказав, що для цього потрібно

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у The Economist перерахував потреби України й сказав, що не говорить про F-16. Розміщення цих винищувачів не є настільки реалістичним, як отримання ЗРК. Про це для "24 каналу" розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко. Він зазначив, що для F-16 необхідно готувати аеродроми та інфраструктуру, передають Патріоти України.

"Треба будувати нові аеродроми чи модернізувати старі. Якщо це відбуватиметься, то аеродроми будуть цілями для російських ракетних обстрілів", – сказав військовий оглядач.

Потрібно навчати пілотів

Як розповів Коваленко, реалістичним є розміщення F-16 на аеродромах інших країн, які межують з Україною. Проте виникає інше питання – підготовка пілотів.

Щоб підготувати професійного пілота (не того, який має базові навички керування літаком) потрібно більше, ніж пів року. Отже, можемо казати про можливості використання цього компонента не раніше другої половини 2023 року, – вважає військовий оглядач.

"Наша мета - зробити її найбільш сильною з усіх": Зеленський розповів, на якому етапі безпекова угода зі США

неділя, 28 квітень 2024, 22:14

Україна працює із США над текстом двосторонньої безпекової угоди. Влада хочу зробити цю угоду найбільш сильною з усіх. Про це сказав президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні у неділю, 28 квітня, передають Патріоти України. «Зараз наші...

За звʼязки з командою Навального: У РФ заарештовано журналістів AP і Reuters (фото)

неділя, 28 квітень 2024, 21:59

У Росії заарештували журналістів Сергія Кареліна і Костянтина Габова, які працювали на Reuters та Associated Press, за звинуваченнями у нібито співпраці з командою Олексія Навального. Про це повідомляє AP, передають Патріоти України. Карелін, який має ...