Коли в Україні запустять завод Bayraktar і почнеться випуск безпілотників: Посол у Туреччині дав прогноз

Завод Baykar з виробництва безпілотників Bayraktar в Україні поки що не запущено. Очікується, що перші БПЛА на ньому можуть бути випущені через два роки, передають Патріоти України.

Про це розповів посол України в Туреччині Василь Боднар в інтерв'ю "Радіо Свобода". "Думаю, що за нормальних розкладів протягом двох років він уже випускатиме самі безпілотники", – сказав він.

Дипломат додав, що фахівці в Туреччині "завершують проєктно-кошторисну документацію", яка потрібна для запуску підприємства.

За словами Боднара, всі подробиці не розкриваються з міркувань безпеки. Москва вже заявила про те, що завод Baykar буде об'єктом для можливих атак. Крім того, це пов'язано з питаннями електропостачання та іншими технічними деталями, пояснив посол.

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...