Коли відбудуться дебати між Порошенком і Зеленським: Важлива заява

Суспільне після оголошення остаточних офіційних результатів першого туру виборів президента буде проводити переговори зі штабами двох кандидатів, які виходять у другий тур, повідомляють Патріоти України.
Наразі лідерами виборчої гонки є Володимир Зеленський та Петро Порошенко. Після їхньої згоди буде призначена дата передвиборчих дебатів. Проте, вони відбудуться не пізніше, ніж 19 квітня. Про це розповів керівник Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія.

Наразі Суспільне вже готується проводити дебати. За статтею 62 Закону "Про вибори президента України" вони мають відбутися не пізніше, аніж 19 квітня. Окрім того, дебати мають тривати у прямому ефірі не менше, аніж 60 хвилин.

Немає жорсткого регулювання самого формату дебатів. Є позначка часу, коли це має статися – остання п'ятниця перед днем повторного голосування у проміжок між 19 і 22 годиною. Якщо один з кандидатів не приходить, то ми маємо віддати виділений час іншому для проведення передвиборної агітації, – розповів Аласанія.

Тому, як тільки ЦВК оголосить, що до другого туру проходить Порошенко і Зеленський, Суспільне одразу почне перемовини з їх штабами. Проте, коли вони дадуть остаточну згоду – спрогнозувати важко. Це може статися навіть за кілька хвилин до початку ефіру. До цього кандидати не підтверджують, але і не заперечують свою присутність на них.

НТСУ вже пропонувало взяти участь у дебатах обидвом кандидатам ще до проведення першого туру. Так, у команді Зеленського заявляли, що про це можна говорити лише після результатів виборів, що відбулися 31 березня.

Джерело: 24 канал

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...