Коли вся патріотична патетика "здувається": Голосування за демонтаж знаку дружби Києва та Москви у Київраді чітко вказало, хто є хто (доповнено)

Запроданцям це не допомогло

Демонтаж знаку дружби Києва та Москви

Фракції ОПЗЖ і "Слуга народу" у Київраді не підтримали внесення у порядок денний питання про демонтаж пам’ятного знаку на честь дружби Києва та Москви, що встановлений у сквері на вул. Маршала Якубовського, зазначають Патріоти України.

Про це у Facebook написали депутати Київради від "Європейської солідарності" Леонід Ємець і Сергій Таран.

"Хто сепаратюги в Київраді? Просте питання про демонтаж пам‘ятного знаку про дружбу Києва та Москви, викликало бурхливу дискусію. Фракція ОПЗЖ не голосувала, але це було прогнозовано. Але те що Слуги Народу повитягали картки майже всім складом – це цікава реакція. Можливо щось знають? Тримають знак для окупантів?" – написав Ємець.

Він додав фото табло з результатами голосування фракцій за це питання.

Допис Ємця

Сергій Таран зазначив, що існування пам’ятного знаку на честь дружби Києва та Москви на восьмому році війни – політична дикість.

"Як ви думаєте – які фракції Кивїради не підтримали внесення у порядок денний питання про демонтаж "пам'ятного знака" у сквері на вул. Маршала Якубовського на честь "дружби" з Москвою. Правильно! - ОПЗЖ і "слуги", - більшість з яких витягли свої картки під час голосування. Тому неправда, що Зеленському "какая разніца". Навіть дуже є "какая разніца"! Шкода, що ця різниця не на користь України", – написав він.

Депутат наголосив, що фракція "Євросолідарності" підтримує ініціативу щодо знесення пам’ятного знаку.

Згодом він оновив допис і повідомив, що після публічного розголосу "слуги" в більшості таки повернулися в зал і проголосували за знесення "пам'ятки".

"Після розголосу їхньої спільної позиції з ОПЗЖ "слуги" в більшості таки повернулися в зал і проголосували за знесення "пам'ятки", виправдовуючись, що ніби перед цим виходили із залу "поспілкуватися з підприємцями", – написав Таран.

Допис Тарана

Врешті постанова була поставлена на голосування і проголосована. Київська міська рада підтримала демонтаж пам’ятного знаку на честь дружби міст Києва та Москви, встановленого 2001 року у сквері на вулиці Маршала Якубовського.

За демонтаж пам'ятника проголосували представники всіх фракцій, окрім ОПЗЖ, – таких 79 депутатів. 17 депутатів не голосували.

Тепер впродовж 30 днів комунальне підприємство з утримання зелених насаджень Голосіївського району, на балансі якого знаходиться пам’ятник, – має його демонтувати.

Знак передадуть на зберігання до Голосіївської РДА, щоб у майбутньому він став експонатом музею тоталітаризму.

Дослівно "Голос": "Ніякої дружби з Росією немає. Це наш ворог. І ніяких пам’ятників про "дружбу" у Києві бути не повинно бути, допоки на території нашої держави лишається бодай один окупант".


ППО недоімперії тріщить по швах: Бійці ССО спалили третій російський "Бук" на Сумському напрямку за тиждень (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:55

Не встигли вояки держави-агресора прибрати останки "Буків" вражених 30 квітня, як їм додалося сумної роботи. Оператори одного з підрозділів Сил спеціальних операцій уразили ворожий зенітний ракетний комплекс Бук-М1 на Сумському напрямку. Про це повідом...

Окупанти вбили бабусю та її 12-річну онуку на Донеччині (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:30

Російська армія завдала удару по селищу Мемрик Покровського району на Донеччині. Попередньо, окупанти атакували населений пункт з РСЗВ "Град". Тілесні ушкодження, несумісні з життям, зазнали 65-річна бабуся та її онука 12 років. Про це повідомили в Дон...