Коли закінчиться активна фаза війни і чи підуть ЗСУ на Росію: Жданов назвав сценарій

Якщо глава РФ Володимир Путін і його режим продовжать правити країною-агресором, вихід ЗСУ на межі 1991 року може стати завершенням активної фази бойових дій у першій половині 2023 року. Українська армія на територію Росії не піде. Війна повністю не завершиться, агресор може і надалі обстрілювати Україну. Про це заявив військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Олег Жданов, передають Патріоти України.

На своєму YouTube-каналі він розповів про те, що у ЗСУ буде можливість завершити активну фазу війни в першій половині 2023 року. Але вихід на кордони 1991 року не призведе до повного закінчення бойових дій. За його словами, агресор Росія і після цього може обстрілювати Україну. В такому випадку потрібно буде винаходити і купувати зброю для захисту.

"У нас є такий шанс, проте це не буде повним закінченням війни. Якщо Путін і його режим утримаються при владі, вихід на кордони 1991 року буде закінченням активної фази війни. Тому що ми не будемо переступати наш державний кордон, а РФ може не припинити ведення вогню по нашій території. Буде сценарій Ізраїлю. Будемо винаходити і купувати озброєння, яке здатне захистити нас — щось на зразок "залізного купола". Будемо просити Ізраїль, щоб нам його продали або будемо самі розробляти", - підкреслив Олег Жданов.

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...