Коли закінчиться війна в Україні: Генерал ЗСУ вказав на можливі терміни

У ЗСУ сподіваються, що Україна зможе повернути усі свої окуповані території, зокрема й Донбас та Крим, у 2023 році. Про це сказав командувач ОК "Південь" генерал-майор Андрій Ковальчук в інтерв'ю британському каналу Sky News,, передають Патріоти України.

Він зазначає, що наступного року війна в Україні може дійти до свого логічного завершення. За словами генерала, у плані зі звільнення українських територій від окупантів також, звичайно, є Крим.

"Крим – це обов'язково – це лише питання часу. Ми повернемо кожен квадратний сантиметр нашої території. Хотілося б вирішити всі питання цього року. Але я вірю, що наступного року ми все доведемо до логічного завершення", – сказав Ковальчук.

Хто такий Андрій Ковальчук

Андрій Ковальчук – генерал-майор Збройних сил України, командувач Оперативного командування "Південь" Сухопутних військ ЗСУ (з 2021 року). Командувач об'єднаного стратегічного угруповання військ (ОСУВ) "Олександрія" (2022). Герой України.

У жовтні 2022 року увійшов до списку 25 найвпливовіших українських військових від "НВ", пише Вікіпедія. Подробиць він відкривати не став. Генерал ЗСУ наголосив, що сьогодні не може "говорити зайвого, щоб не зіпсувати майбутнє". Але зазначив, що колись можливо напише про це мемуари.У ЗСУ сподіваються, що Україна зможе повернути усі свої окуповані території, зокрема й Донбас та Крим, у 2023 році.

Про це сказав командувач ОК "Південь" генерал-майор Андрій Ковальчук в інтерв'ю британському каналу Sky News. Він зазначає, що наступного року війна в Україні може дійти до свого логічного завершення.

За словами генерала, у плані зі звільнення українських територій від окупантів також, звичайно, є Крим. "Крим – це обов'язково – це лише питання часу. Ми повернемо кожен квадратний сантиметр нашої території. Хотілося б вирішити всі питання цього року. Але я вірю, що наступного року ми все доведемо до логічного завершення", – сказав Ковальчук.

Хто такий Андрій Ковальчук

Андрій Ковальчук – генерал-майор Збройних сил України, командувач Оперативного командування "Південь" Сухопутних військ ЗСУ (з 2021 року). Командувач об'єднаного стратегічного угруповання військ (ОСУВ) "Олександрія" (2022). Герой України.

У жовтні 2022 року увійшов до списку 25 найвпливовіших українських військових від "НВ", пише Вікіпедія. Подробиць він відкривати не став. Генерал ЗСУ наголосив, що сьогодні не може "говорити зайвого, щоб не зіпсувати майбутнє". Але зазначив, що колись можливо напише про це мемуари.

"Лупити по російським НПЗ - це щастя ескалації на шляху до перемоги. Без дизелю рашисти стануть на коліна", - журналіст

понеділок, 29 квітень 2024, 9:23

"Якщо чесно, бомбьожки НПЗ стали для мене єдиним дофаміном. Коли розплющую очі зранку, то перше в нічних новинах - скільки й де рашисти нам розхерачили об'єктів. Якщо немає нашої нафтопереробної симетрії - стає геть грустно. Бо це дуже дієва річ", - пи...

"Варіантів безліч. Дискусії тривають": Як Україна може отримати і використати заморожені російські активи

понеділок, 29 квітень 2024, 9:14

Дискусії щодо використання заморожених активів РФ для допомоги Україні досі тривають. Колективне рішення буде озвучене на саміті G7. Про це розповів міністр юстиції Денис Малюська, передають Патріоти України. "США зробили перший важливий крок. Вони при...