Колись звільнятиме від загарбників Кенігсберґ? Новітній кулемет Бундесверу MG4 A3 проходить випробовування у десантних військах

Бундесвер випробовує кулемет MG4 A3

Збройні сили Німеччини приступили до тестування нової модифікації кулемета MG4. Кулемет отримав новий приціл, і вдосконалені механізми, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресцентр Збройних сил Німеччини (Бундесве́р).

Бундесвер випробовує новий кулемет MG4 A3 в частині 26-ї армійської повітряно-десантної бригади, дислокованої у Цвайбрюккен (нім. Zweibrücken).

Удосконалена версія HK123 (заводське позначення MG4), розробленого інженерами компанії Heckler & Koch, відрізняється поліпшеною ергономікою. Так, вдосконалена автоматика дозволила знизити імпульс віддачі, що позитивно позначилося на точності стрільби.

Вага модернізованого кулемета досяг 8,6 кг. Кулемет оснастили новим прицілом 4х30 з голографічним перехрестям, яке полегшує прицілювання в темний час доби.

Також версію MG4 A4 відрізняє видозмінена ствольна коробка з додатковими планками, що дозволяють розширити список тактичних аксесуарів до кулемета.

В ході тестування, ініційованого технічним відомством Бундесверу (BAAINBw), було зроблено 7000 пострілів в різних умовах. Отримані результати аналізують представники виробника й армії – в разі успіху MG4A3 надійде на озброєння у 2021 році.

Подробиці конструкції модернізованого кулемета зберігаються в секреті, але експерти припустили, що в новому MG4 підвищили уніфікацію з перспективним кулеметом MG5, який має замінити єдиний кулемет MG3, конструктивно минає корінням в 1940 роки.

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...

Загрожує 20 років в'язниці: ФСБ затримала українця на кордоні з Грузією, - росЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 16:52

У Північній Осетії затримали громадянина України за підозрою в передачі українським спецслужбам інформації про розташування російських військових. Про це повідомляє місцеве видання "15-регіон" з посиланням на пресслужбу прикордонного управління ФСБ Рос...